A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Jöhet az első meccs a Riga FC ellen

Csütörtök este első tétmérkőzését vívja a 2023/2024-es szezonban a Kecskeméti TE. Csapatunk 12 szünet után tér vissza a nemzetközi kupába, ellenfelünk a Riga FC lesz a Széktói Stadionban.

Az FC Rigát mai formájában 2014-ben alapították, 2016-ban pedig már fel is jutott a lett élvonalba, a Virsligába. Azóta háromszor nyerte meg a bajnoki címet a klub, egyszer pedig a kupát is a magasba emelhette. Mivel a lett bajnokság tavaszi-őszi rendszerben zajlik, jelenleg is zajlanak a 2023-as esztendő küzdelmei, az FC Riga pedig szoros csatában vezeti a tabellát. Hétvégén az utolsó előtt Tukums ellen hangoltak idegenben a bajnokságban, 6-0-os győzelmükkel feledtetni is tudták így a Vikingur Reykjavik elleni 1-0-os vereséget az EKL-selejtező első köréből. Vereség ide, vereség oda, 2-1-es összesítéssel továbbjutottak, így a céljukat elérték.

A klubot a 43 éves horvát-német szakember, Tomislav Stipic irányítja, kerete pedig tele van légiósokkal, főleg brazil, afrikai és dél-szláv játékosok alkotják a keret gerincét, a hazai játékosok pedig a válogatottban is szép számmal szerepelnek. A nyári átigazolási időszakban Barcelona akadémián nevelkedett játékossal (Brian Pena), a katari vb-n a Costa Rica-i válogatottban is pályára lépő támadóval (Anthony Contreras), nigériai korosztályos válogatott csatárral (Abdulrahman Taiwo) erősítettek többek közt, s velük közel sem teljes a sor. A fő gólvágó a 12 gólos Marko Regza, aki az előző körben is szerzett gólt, a már 8-nál Douglas Aurélióhoz hasonlóan. Nem csoda, hogy keretük összértéke 13.35 millió eurót ér, míg kecskeméti oldalon ez a szám egyébként 6.49 millió euróra rúg, így nagyjából kétszer többre taksálják a lett keretet.

Kecskeméti oldalon Nikitscher Tamás sajnos hosszú időre kidőlt, az EKL-keretben viszont már ott van a frissen megszerzett Iyinbor Patrick is, a szakmai stáb végül 23 játékost tudott így nevezni. Nem mellesleg, Nagy Krisztián, Tóth Barna és Vágó Levente kisebb kihagyása is a múlté már. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Nagy Krisztián elmondta, természetesen szeretnének nyerni, de egy kapott gól nélküli meccsnek is nagy értéke lehetne már. A hat hetes felkészülés alapvetően pozitívan sikerült, hiszen a varasdi 2-1-es vereséget leszámítva, csupa győzelemmel hangolt csapatunk, az Ajka elleni főpróbán 5-1-re sikerült nyerni.

A KTE 12 év után tér vissza a nemzetközi porondra, ahol veretlennek számít. Akkor a kazah Aktobe ellen egy hazai 1-1 és egy idegenbeli 0-0 után az idegenben szerzett találat döntött az ellenfél javára, ám mivel ezt a szabályt már eltörölték, ez nem biztosan nem ismétlődhet meg újra. Fontos tudni, hogy ellentétben az NB I-es meccsekkel, az EKL-selejtezőben a VAR sem segíthet a játékvezetőknek. Ha már a játékvezetők, akkor ejtsünk szót róluk is, a grúz Irakli Kvirikashvili vezeti majd a találkozót, segítői honfitársai, Giorgi Elikashvili és Davit Chigogidze lesznek majd.

Lóczi István így nyilatkozott a meccs előtti sajtótájékoztatón:

– Ez a hat hetes munka elsősorban az őszi szezonnak szólt, hiszen a Rigával tulajdonképpen péntek óta tudtunk konkrétan foglalkozni. Kollégáim is megtekintettek több videófelvételt, ennek alapján azt mondhatjuk, hogy egy nagyon jó csapatról van szó. Az értékük kétszer annyi, mint a miénk. Komoly, 29 mérkőzést számláló nemzetközi rutin áll mögöttük az utóbbi évekből. Ez azt jelenti, hogy minden évben négy-hat meccset vívnak meg nemzetközi szinten. Sok légiósuk van, a kezdőcsapatban átlagosan heten kapnak rendszeresen helyet, ezt mutatta az elmúlt két találkozójuk is. A csapatunk úgy fogja fel ezt a nemzetközi szereplést, mint egy bónusz, ehhez mérten remélhetőleg a megfelelő önbizalommal is megyünk majd ki a pályára – mondta Lóczi István.

Szurkolói információk

Elővételben online, a jegymester.hu oldalon folyamatosan lehet jegyet vásárolni. A mérkőzés napján – amennyiben maradnak belépők még – 17:30-kor nyitnak a kapuk és a pénztárak, így arra kérjük drukkereinket, lehetőség szerint időben érkezzenek a gördülékeny beléptetés érdekében akkor is, ha már rendelkeznek belépővel. A kezdésig az Ápoló Klubban is bemelegíthetnek drukkereink, hiszen közvetlenül a stadion mellett található szórakozóhely is nyitva lesz.

A jegyvásárlásnál feltétlen figyeljenek arra drukkereink, hogy melyik kapu és oldal felől közelíthető meg szektoruk, ugyanis csak ennek megfelelően működnek a jegyleolvasók. A hazai szektorokat az 1-es, 2-es („A” lelátó) és 4-es kapu jelöli, utóbbi a városi oldal, a „B” lelátó. A jegyeket nem kell bedugni az automatába, elég csak a vonalkóddal lehúzni a leolvasó előtt. Az online vásárolt jegyeket telefonon keresztül is be lehet mutatni. A bérletek a nemzetközi kupameccsen nem érvényesek.

A nemzetközi kupameccsen a büfék változatlan kínálattal üzemelnek. A lelátón arra kérjük drukkereinket, hogy a menekülő útvonalnak számító lépcsőket a szektorok között, illetve a sárga menekülő kapukat, mindenképpen hagyják szabadon. A csapatot sportszerű, az előírásokat betartó, végig szenzációs szurkolás kísérte végig az előző szezonban, a nemzetközi meccseken is kövessük ezt a gyakorlatot. 

Jegyárak a Riga FC ellen:

„A” lelátó:

Normál: 4.000 forint

Kedvezményes (18 év alatt, 65 év felett): 3.000 forint

„B” lelátó:

Normál: 4.000 forint

Kedvezményes (18 év alatt, 65 év felett): 3.000 forint

Mozgássérült belépő (1-es kapu): 1.500 forint

Gyermekjegyet erre a meccsre nem adunk ki.

A Széktói Stadion pénztáraiban, illetve a stadion teljes területén csak készpénzzel lehet fizetni. A beléptetés során a kedvezményes jegyeket ellenőrizhetik kollégáink, így mindenképpen legyen egy születési időt igazoló okmány (személyi, jogosítvány, útlevél vagy diákigazolvány) szurkolóinknál. Ennek hiányában a biztonsági személyzet megtagadhatja a belépést az érvényes belépő birtokában is. Aki teheti, érkezzen ezúttal is a tömegközlekedés segítségével. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók