A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A közönség hatalmas erőt fog jelenteni

A Kecskeméti TE csütörtökön hazai pályán kezdi meg szereplését az Európa-konferencialiga 2. selejtező körében. Klubunk sajtótájékoztatóján Lóczi István és Nagy Krisztián osztotta meg várakozásait a mérkőzés előtt.

– Nagyon kemény, 6 hetes felkészülésen vagyunk túl. Úgy gondolom, hogy a csapat maximálisan felkészült az ellenfélből, rengeteg videózás és elemzés jellemezte a heti munkánkat. Készen áll mindenki arra, hogy megmutassa, hogy mit tud – mondta Nagy Krisztián a sajtótájékoztató felvezetéseként. 

Játékosunk sérülése immáron a múlté, teljes értékű edzésmunkát végez jó ideje, illetve a Hódmezővásárhely elleni felkészülési találkozón gólt is lőtt. Újságírói kérdésre elmondta, öt évvel ezelőtt az NB III-ban nem gondolta volna, hogy egyszer nemzetközi meccsre készül majd. 

Lóczi István pro licences szakemberként a múlt héten csatlakozott a szakmai stábhoz, az UEFA előírásainak megfeleően vezetőedzőként képviselte a szakmai stábot és a klubot. 

– Ez a 6 hetes munka elsősorban az őszi szezonnak szólt, hiszen a Rigával tulajdonképpen péntek óta tudtunk konkrétan foglalkozni. Kollégáim is megtekintettek több videófelvételt, ennek alapján azt mondhatjuk, hogy egy nagyon jó csapatról van szó. Az értékük kétszer annyi, mint a miénk. Komoly, 29 mérkőzést számláló nemzetközi rutin áll mögöttük az utóbbi évekből. Ez azt jelenti, hogy minden évben négy-hat meccset vívnak meg ezen a szinten. Sok légiósuk van, a kezdőcsapatban átlagosan heten kapnak rendszeresen helyet, ezt mutatta az elmúlt két találkozójuk is. Jó játékerőt képviselnek. A csapatunk úgy fogja fel ezt a nemzetközi szereplést, mint egy bónusz, ehhez mérten remélhetőleg a megfelelő önbizalommal is megyünk majd ki a pályára – mondta Lóczi István.

Lóczi István elmondta még, érzelmi döntést hozott, amikor elfogadta a Kecskemét felkérését, hiszen a szakmai stábból és a játékoskeretből többen még játékosai is voltak a múltban. A KTE edzője hozzátette, támadószellemű ellenfélre számítanak, melynek vannak gyenge pontjai, amiket igyekeznek kihasználni. A szakvezető hangsúlyozta, a várhatóan telt házas hangulat egészen biztosan fel fogja dobni csapatát, de fontos, hogy higgadtak maradjanak a játékosok.

A Kecskeméti TE – Riga FC találkozó csütörtökön 19:00-kor kezdődik a Széktói Stadionban.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu (fotó: Bús Csaba/BAON)

Média partnerek
Támogatók