A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Varga Bence végleg a KTE játékosa lett

Varga Bence alapembere volt az NB II.-es és az NB I.-es ezüstéremmel véget érő szezonnak, miután két évvel ezelőtt kölcsönvettük az MTK-tól. Kapusunk megtartása kiemelt jelentőséggel bírt klubunk számára, és az MTK-val, valamint a játékossal történt sikeres tárgyalásokat követően, megvásároltuk játékjogát a fővárosiaktól.

Varga Bence 2021 nyarán csatlakozott klubunkhoz, akkor a Szegedtől, de papíron az MTK-tól, hiszen a kék-fehérek birtokolták játékjogát. Az első idénye parádésan sikerült kecskeméti színekben, hiszen gyorsan alapembere lett csapatunknak, tevékeny részt vállalva a bravúros feljutás kiharcolásából. A másodosztályban 32-szer kezdőként, egy alkalommal csereként védett a bajnokságban, 13 alkalommal gólt sem kapott.

Tavaly nyáron az MTK-val ismét sikerült megállapodni kapusunk kölcsönvételéről, így az NB I.-be is követte a csapatot. 25 bajnokin védett, 12 alkalommal nem tudták bevenni kapuját. A büntetők terén egészen kimagasló számokkal rendelkezik, hiszen a két szezon alatt összesen öt tizenegyest hárított.

Varga Bence minden sorozatot figyelembe véve 58 tétmérkőzésen védte eddig a KTE kapuját, ezt a számot további évek alatt, immáron hosszú távú szerződést kötve gyarapíthatja a jövőben. Játékosunk kontraktusa aláírását követően természetesen már a csapattal tartott a szlovéniai edzőtáborba is. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók