A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Varga Bence: Egy játékosnak mindig az a jó, ha meccset kell játszania

Vasárnap 15 órakor a Mezőkövesd vendége lesz csapatunk a tavaszi rajton. A találkozó kapcsán Varga Bence elmondta, nehéz összecsapás vár rájuk, mely meghatározhatja a jó kezdés számukra. A téli munka kapcsán kapusunk hozzátette, érezhetően sokat léptek előre a kapott gólok tekintetében, de a tétmeccseken is így kell teljesíteniük.

– Trepák Attila szeret megdolgoztatni titeket, kapusokat a felkészülési időszakban. Hogyan telt a januárotok?

– Változás ilyen szempontból nem volt, amit el kellett végezni, azt elvégeztük. Trepi is folyamatosan megújul, így most sem volt monoton a munka. Elsősorban a meccsekre alapoztunk, ami javítandó dolgokat azon látott, arra fókuszáltunk az edzéseken is.

– Lukács Danival voltatok egy szobában Törökországban, vártad már, hogy visszatérjen?

– Ahány napot töltöttünk ott, pont annyi szót szóltunk egymáshoz a szobában… A viccet félretéve, nagyon kedvelem Lukit, a magánéletben is kitűnő viszonyt ápolunk, nem csak a pályán. Az edzőtáborban persze ha végre volt egy kis pihenőnk, akkor nem sokat beszélgettünk már, de nagyon örülök, hogy újra itt van, kifejezetten boldog voltam, hogy a klubbal újra egymásra találtak. Nagy erőssége lesz a csapatnak, a közeg nem idegen neki, gyakorlatilag otthon érzi magát az első perctől kezdve. Bízom benne, hogy még többre lesz képes, mint első kecskeméti időszakában.

– A felkészülési időszakban neked és a csapatnak is jól ment, az ősz kapcsán a kapott gólok miatt lehetett bennetek hiányérzet, ilyen szempontból viszont télen úgy tűnik, tudtatok előre lépni. Neked milyenek a tapasztalataid?

– Az én szempontomból nem úgy alakult az ősz feltétlen, ahogy én azt vártam magamtól. Elég magasra került az előző bajnokságban a mérce, amit nem tudtam megismételni kezdetben. Az utolsó meccseken már azt éreztem, hogy jobbak a mutatóim, de tény, a kapok gólok száma sok, tavaly jóval kevesebbet kaptunk. Van még mit tenni, hogy visszatérjünk közösen a megfelelő útra ilyen tekintetben. Próbáltuk a hibákat javítani, de a puding próbája mindig az evés. Felkészülési meccsekről beszélünk, terhelés közben játszottunk. Az vitathatatlan, hogy jobban ment a csapatnak, de ezek még nem bajnoki mérkőzések voltak. Bizakodásra adnak okot a látottak, de pár fordulónak azért le kell mennie a bajnokságból, akkor kapunk majd egy konkrétabb képet.

– Vártátok már a rajtot?

– A játékosoknak mindig az a jó, ha meccset kell játszani, ezzel így vagyok én is. Várjuk természetesen a rajtot, mert a felkészülés és a bajnokság között nagy a különbség. Nagyon jó dolog, hogy a klub biztosította számunkra idén is a törökországi edzőtábort, hiszen jó időben, jó pályákon dolgozhattunk, de nagyon vártuk már, hogy elinduljon a bajnoki ritmus.

– A Mezőkövesdre kell most koncentrálnotok, de sűrű lesz az első hét. Mit vársz a nyitányon?

– Jelenleg a mezőkövesdi meccs a legfontosabb, de ahogy említetted is, három mérkőzés vár ránk egy hét alatt, tehát sűrű a program. Nem kérdés, a tavaszi rajtot az is meghatározhatja, hogy milyen eredményt érünk el Mezőkövesden. Én továbbra is hiszek abban, hogyha becsülettel dolgozunk és mindent kiadunk magunkból a pályán, akkor az hosszabb távon is kifizetődik. Nagyon nehéz meccs vár ránk a rajton, sokan ugye mumusként is emlegetik a Kövesdet esetünkben. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy jobban jött ki számukra a lépés adott napon. Abban biztos vagyok, hogy annál jobb csapatról van szó, mint amit a tabella mutat, így nehéz 90 perc vár ránk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók