A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Varga Ádám diploma után már csak a karrierre fókuszál

Varga Ádám a Mezőkövesd ellen hetedik alkalommal állt már ebben a szezonban a KTE kapujában, a 24 esztendős hálóőr Kecskeméten védett először kezdőként az NB I-ben. Kapusunk számára az idei év extra kihívásokat is hozott, hiszen államvizsga előtt állt, amit sikeresen teljesített. Most már csak a pályafutására szeretne koncentrálni.

– Gratulálok elsőként, hiszen az év jól indult számodra, diplomát tudtál szerezni. Mesélj kérlek, hol és mit tanultál?

– A Testnevelési Egyetemen szereztem meg ezt a diplomát egy hat féléves képzésen, ami egy alap labdarúgó szakedzői végzettséget ad nekem. Élveztem, hiszen a sport miatt evidens volt számomra, hogy a továbbtanulás szempontjából úgymond a labdarúgást vinném tovább. Imádom a futballt, így jó volt mélyebben tanulni a sportágról. Érdekel az anatómia, érdekel a biomechanika is példádul, így abszolút szerettem, hogy jobban beleláthattam.

– A Ferencváros, a Soroksár, majd a Kecskemét kapusaként zártad le az egyetemet. Mennyire volt ezt nehéz összeegyeztetni a profi futballal?

– Nem volt könnyű, de össze lehetett egyeztetni azért. Jelentett kihívást, de levelező tagozaton végeztem, így nem kellett minden nap bejárnom az iskolába. Egyes napokon és vizsgaidőszakokon kellett ott lennem az egyetemen, ez azért könnyebbséget jelentett. A vizsgaidőszakok nem voltak egyszerűek, elsősorban a téliekre gondolok itt, mert rendszeresen voltak már meccsek is. Ott tényleg nem álltak másból a napjaim, minthogy edzések után mentem haza és tanultam, lefeküdtem, aztán ugyanez másnap is. Nem panaszkodom viszont, hiszen én választottam a továbbtanulást, amit most sikerrel abszolváltam is.

– A törökországi edzőtábor után kellett államvizsgáznod, ez jelentett nehézséget?

– A törökországi edzőtábor nekem a lehető legjobbkor jött, mert egy edzőtáborban nagyon sok edzés van, ezek között viszont pihenés van a szobákban, amit én így ki tudtam használni a tanulásra. Még jobban is tudtam készülni, mintha otthon lettem volna, mert biztosan több tényező lett volna zavaró hatással a figyelmemre, míg ott azért kötött volt a program. Jóra tudtam teljesíteni az államvizsgát, így tényleg ki tudtam használni az időt.

– Mik a további terveid a tanulás terén?

– Ez volt a célom, hogy lediplomázzam, most egyelőre hagyom a tanulmányaimat, száz százalékosan a labdarúgásra szeretnék koncentrálni. Minden labdarúgónak több lábon kell állnia, több lehetőségen kell gondolkodnia, hiszen a pályafutás nem tart örökké. Egy diplomával, egy továbbképzéssel viszont sokat lehet segíteni a jövőbeli karrier elindításában.

– Forduljunk is rá a karrierre. Nyáron kölcsönbe érkeztél a Ferencvárostól, ez volt az első idényed, amikor több mérkőzésen is kezdőként védtél már az élvonalban. Eddig 7 alkalommal kezdtél a bajnokságban, kétszer a kupában is te védted a csapat kapuját, az utóbbi két bajnokin egyaránt neked szavazott bizalmat a szakmai stáb. Miként éled meg ezt a szezont?

– Abszolút pozitívan értékelem a szezont, a csapat szereplése miatt különösen varázslatos. A szerepléseim miatt is elégedett vagyok, mert szerintem minden egyes lehetőséget jól megragadtam, meg tudtam mutatni az edzői stábnak, hogy tudnak rám számítani. Mindig ez volt a célom, hogy tudjak a csapatnak segíteni. Ki ne szeretne minél több meccsen védeni, én is így vagyok ezzel, de erős kapustársaim vannak, Benya abszolút megoldotta a feladatát, így nekem az volt a dolgom, hogy ugyanúgy koncentráljak edzéseken, jó teljesítményt nyújtsak, ezzel őt is minél jobban vigyem előre. Amikor megkaptam a lehetőséget, tudtam vele én is élni ennek a mentalitásnak köszönhetően.

– Van kedvenc, vagy emlékezetes meccsed?

– Nekem nem vagyon vannak kedvenc meccseim, a győzelmek persze mindig nagyon közel állnak a szívemhez, mint például a debreceni sikerünk. Azért egy meccset mindenképpen ki tudok emelni, a Ferencváros otthonában védeni számomra nagyon emlékezetes pillanat marad, hiszen a nevelő klubomról van szó. Különleges érzés volt a Groupama Arénában pályára lépni.

– Hogyan készülsz az utolsó nyolc fordulóra és a tavasz hátralévő részére?

– Nincs különleges dolog a felkészülésünkben, én úgy készülök folyamatosan, hogy én védek hétvégén, ez a többiekre ugyanígy igaz. Utána a szakmai stáb majd eldönti, hogy az adott mérkőzésen melyik kapus tud a legjobban segíteni a lehető legjobb eredmény elérésében. Mindenki a saját teljesítményére koncentrál, ezáltal tudjuk egymásból is a legtöbbet kihozni, ami a csapat szempontjából csak pozitívum.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók