A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Vágó Levente: Extra erős FTC-vel találkozunk

Szombaton 19:30-kor az FTC lesz csapatunk ellenfele a Széktói Stadionban. A mérkőzésre már minden belépő elfogyott, így az utóbbi évek egyik legjobb hangulatú találkozójára van kilátás. Ez motiválja természetesen játékosainkat, Vágó Levente is izgatottan várja a meccset. Extra erős ellenfél érkezik a Széktói Stadionba szerinte, de táplálkozniuk kell abból, hogy már kétszer is megmutatták, hogy a lehetetlen nem létezik.

– A Honvéd elleni mérkőzés előtt láttam rajtad, hogy rendkívül dühített, hogy nem lehetsz ott a pályán a többiekkel. Idegőrlő dolog eltiltottként nézni egy meccset?

– Minden meccset rossz kihagyni, talán ha nem sérülés, hanem eltiltás miatt történik ez, akkor még idegesítőbb. Rossz kívülről nézni a többieket, tudva azt, hogy nem tudok segíteni. A következő mérkőzést így még éhesebben várom viszont, nagyon motiváltan készülök a Fradi ellen.

– Hogyan haladtok a felkészüléssel?

– Az edzések szempontjából jó dolog, hogy teljes hetünk van készülni az FTC-re. Amit eltervezett a szakmai stáb, azt meg tudtuk eddig valósítani, de még sok feladat vár ránk, hogy teljesen felkészüljünk. Pozitívum volt a keddig csapatépítő is, ami jó hangulatban telt szintén.

– A dobogóra felfértél, volt benne több, vagy elégedett voltál az eredménnyel?

– Örülök, hogy a dobogón tudtam végezni, ezzel az eredménnyel már a bajnokság végén sem lennék elégedetlen, ha elérnénk a csapattal. A viccet félretéve, amit eddig meg akartunk valósítani a héten, azt sikerült is.

– Az FTC már bajnokként érkezik, egyértelműen a mezőny legerősebb keretével. Milyennek látod a riválist?

– Azzal mindenki tisztában van, hogy a magyar bajnokságból kimagaslik a Ferencváros, jelenleg nincs vetélytársa. Nekünk az is nagy dolog, hogy mi követjük őket a tabellán, hatalmas siker ez a klub életében. Azt mindenképpen látni kell, hogy az teljesen mindegy, hogy a Ferencváros milyen összeállításban lép pályára, bő keretük van, tele minőségi labdarúgóval minden poszton, akár három opcióval is. Tavasszal volt egy kisebb visszaesésük, de akkoriban rengeteg sérültjük volt, emellett a nemzetközi kupára helyezték a hangsúlyt. Amint kijöttek ebből a nehéz helyzetből, elkezdtek visszatérni a sérültek, kevesebb mérkőzésük volt már, el is kezdtek jönni az eredmények. Extra erős ellenféllel találkozunk tehát.

– Ennek tükrében különösen szép az idei mérleg az FTC ellen, két mérkőzésen négy pontot sikerült szereznetek. Lehet erre most is építeni?

– Mindenképpen táplálkoznunk kell ebből, hiszen idén már le tudtuk őket győzni itthon, ráadásul idegenben is pontot tudtunk szerezni, a második félidőben kifejezetten jól is játszottunk a Groupama Arénában. Kétszer már bebizonyítottuk, hogy a lehetetlen nem létezik, így kell gondolkodnunk most is. Biztos, hogy egy nagyon jó találkozó lesz, főleg annak tükrében, hogy ismét telt ház előtt játszhatunk.

– Milyen hatással van ez a felkészülésre, hogy kitűnő hangulat várható?

– Inkább feltüzel minket ez szerencsére. Amikor múlt héten jöttünk edzésre, már kígyózó sorban álltak az emberek jegyért. Mindenkinek volt egy-két jó szava hozzánk, hogy adjunk bele mindent és ők továbbra is mellettünk lesznek. Ez óriási motiváció számunkra, kimondottan várjuk tehát a mérkőzést.

Játékosunkkal a hiros.hu hosszabb podcast beszélgetést is készített pályafutása és a találkozó kapcsán. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók