A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Vágó Levente: A pályán bármit el lehet tüntetni

Vágó Levente izgatottan készül a Ferencváros elleni rangadóra, melyen csapatkapitányként vezetheti ki a KTE-t a Széktói Stadion gyepére. Bár véleménye szerint az utóbbi évek legerősebb Ferencvárosa érkezik, a papírformát fel lehet borítani a pályán.

– Csapatkapitányként a legnagyobb feladat a Fradi elleni mérkőzésre hangolni a többieket?

– Nehezebb feladat természetesen, hiszen nagyon jó csapattal találkozunk. Az biztos, hogyha hibázni fogunk, azt a Fradi kegyetlenül ki fogja használni, ilyen tekintetben magasan a legjobb csapat a mezőnyben. Nemzetközi szinten is, nemhogy az NB I-ben. Éppen ezért készülünk arra, hogy stabilak legyünk, mindenki kellően élesen, a legjobb állapotban fusson ki a pályára.

– Az utóbbi két hétben mindent megtudtatok a Fradiról a stábtól?

– Igazából ezen a héten foglalkoztunk többet a Ferencvárossal, de már volt több videózás, illetve még lesz is. Az összes ellenfelünkre maximálisan felkészülünk, a szakmai stáb ehhez minden információt megad, most sem történt ez másként.

– Van egyáltalán gyenge pontja ennek a Ferencvárosnak?

– Még ha lenne is gyenge pontja a Fradinak, és azt mi esetleg kihasználnánk, ahhoz is száz százalékon felül kellene teljesítenünk. Nem nagyon lehet ugyanakkor egy Ferencváros kapcsán gyenge pontokról beszélni. Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy milyen összeállításban lép pályára az FTC, remek játékosok alkotják.

– Telt ház előtt léptek pályára, mennyi plusz motivációt ad ez a csapatnak?

– Természetesen hatalmas pluszt jelent ez számunkra. Mi is láttuk, hogy edzés előtt már sorok álltak a pénztárnál, és még akkor is kitartóan ott álltak a drukkerek, amikor mi már bejöttünk. Nem egy néző nem jutott sajnos jegyhez, ez is mutatja, hogy mennyire fontos mérkőzés ez. Reméljük, hogy élni tudunk majd azzal az erővel, amit adhatnak nekünk a lelátóról.

– Nagyon erős az FTC, de mivel lennél elégedett a lefújás után?

– Függetlenül attól, hogy egy papíron erősebb ellenféllel találkozunk, a pályán bármit el lehet tüntetni. Ez már nem egyszer megtörtént. A szimpatikus vesztes szerepére nem törekszünk, azzal nem is lennék elégedett, viszont mindent meg fogunk tenni, hogy jó eredményt érjünk el.

– Testvéred és édesapád is az FTC női csapatának munkáját irányítja, most kinek szurkolnak majd jobban?

– Mindig beszélünk, egy ilyen mérkőzés előtt természetesen kicsit többet, a tanácsok sem szoktak elmaradni. Most nem tudnak sajnos eljönni, mert nekik is fontos rangadójuk lesz a Győrrel.

– 30 évesen vezetheted ki kapitányként a csapatot az FTC ellen, ez a meccs lehet eddigi pályafutásod csúcsa?

– Mindenképpen egy hatalmas lépcsőfok, hiszen nem egy kupameccsen találkozunk a Fradival, hanem egy osztályban szerepelünk. Ráadásul az utóbbi évek talán legerősebb Ferencvárosa ez mostani, szerintem még a Bajnokok Ligája csoportkörös együttesnél is jobb, és még mindig szép jövő előtt állnak. Nem mellesleg egy olyan klub csapatkapitánya lehetek, mely szintén nagyon jól szerepel ebben a szezonban, ennek köszönhetően a helyezések tükrében is büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen mérkőzés vár ránk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók