A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Újra legyőztük a Ferencvárost

Szombat este az OTP Bank Liga 31. fordulójának rangadóján a második helyen álló Kecskeméti TE a bajnok Ferencvárost fogadta a Széktói Stadionban. A találkozón végig dominált Szabó István csapata, így megérdemelt győzelmet aratott.

Az első kapura lövésre csak öt percet kellett várni, Horváth jó 25 méterről mellé trafált. Négy perccel később nem sok hiányzott a KTE vezető találatához, Horváth beadására Belényesi érkezett nagyon üresen, ám Bogdán leért a fejesre. Az első ferencvárosi próbálkozás a 11. percben volt felírható, Mmaee lépett ki a leshatáron, éles és veszélyes beadását azonban Nagy tisztázni tudta. A 24. percben ismét Horváth volt főszerepben, jól húzott befelé, de pattogós lövését fogni tudta a vendég kapus. Fél óra telt el a meccsből, mikor Varga Bencének is védenie kellett, Owusu életerős lövését ütötte szögletre a rövid sarokból. A 34. percben aztán csak megszületett a hazai gól, egy Zeke által felívelt labdába először Belényesi, majd Tóth fejelt bele és az így ötösre érkező játékszert Szalai bal külsővel – a felsőlécet is érintve – gólra váltotta (1-0). Az első félidő utolsó megmozdulása Gojak szabadrúgása volt, amely nem okozott gondot Vargának.

A második felvonás elején a meccsen már sokadik alkalommal Horváth veszélyeztetett, ezúttal szabadrúgásból, azonban Bogdán a lapos lövést megfogta. A folytatás leginkább a párharcokról szólt, a játékvezetőnek többször is a zsebébe kellett nyúlnia sárga lapért. Ekkor Abena rövid időn belül kétszer is hibázott és a 73. percben emberhátrányba került az FTC. Egy minutummal később Szalai vágtázott végig a pályán, szenzációs szólója azonban nem végződött góllal. A második játékrész egyetlen vendég próbálkozása Mmaee nevéhez fűződött, szabadrúgása mellé csavarodott. Emberelőnyben is a KTE támadott, ennek meg is lett az eredménye. A 83. percben egy szabadrúgás után Szalai fejjel középre tett labdáját Vágó ollózta kapura, azonban a blokkról levágódott a szépségdíjas mozdulat. A 87. percben aztán fantasztikus góllal tette fel az i-re a pontot a KTE. Tóth Barna a tizenhatoson kívülről egy felperdült labdát kapásból a jobb felsőbe zúdított (2-0). A hosszabbításban hasonló szögből Májer bődületes kapufát lőtt, ezzel zárult a találkozó, no meg kecskeméti sikerrel, amivel továbbra is megvan a második hely.  

Kecskeméti TE – Ferencvárosi TC 2–0 (1–0)

Kecskemét, 4950 néző, Vezette: Berke Balázs (Buzás Balázs, Csatári Tibor)

KTE: Varga B. – Nagy K., Szabó A., Belényesi (Rijaskó 93.), Szalai, Zeke (Hadaró 93.) – Vágó (Meszhi 93.), Nikitscher – Banó-Szabó (Katona B. 81.), Horváth (Májer 85.) – Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

FTC: Bogdán – Botka, Abena, Knoester, Pászka – Baráth (Esiti 46.), Gojak – Owusu (Lisztes 57.), Zachariassen (Traore 57.), Marquinhos – R. Mmaee. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gólszerző: Szalai (34.), Tóth B. (87.)

Kiállítva: Abena (72.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók