A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Továbbjutottunk Soroksáron

Pénteken a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában csapatunk a Soroksár vendége volt. A hazaiak bár megnehezítették dolgunkat, a hajrában végül kiharcoltuk a továbbjutást.

Szabó István kevés helyen változtatott csapatán ígéretéhez híven. A kapuban Varga Bence helyett Kersák Roland állhatott, aki utoljára még az NB II-ben védett tétmeccsen az első csapatban 2022 tavaszán, de rajta kívül nagy meglepetések nem voltak a kezdőcsapatban. Jól indult a találkozó, hiszen már az 5. percben megszületett a vezető gól, miután Horváth szögletére a hosszón jól érkezett Pálinkás, aki közelről a kapuba fejelt (1-0). A Soroksár igyekezett gyorsan válaszolni, két minutummal később Hajdú indult el balról befelé, 18 méterről jobbal lőtt is, de Kersák fölé ütötte a labdát. A szöglet után Katonának gurították le lövésre a labdát, ő nem találta el jól, de a kapu előterében kialakult egy tömegjelenet, melynek a végén sikerült tisztázni.

Mezőnyben meddő kecskeméti labdabirtoklási fölény jellemezte ezután a találkozót, a 17. percben Horváth törte meg a csendet egy átlövéssel, ballal próbálkozott 16 méterről, de Mergl a helyén volt. A 26. percben Gálfi hasonló akció végén lőhetett jobbról befelé indulva, de Kersák megfogta lövését. A 31. percben így is szinte a semmiből született meg az egyenlítő gól, Vágó hazatett labdája ugyanis elpattant Kersáktól, erre Lovrencsics csapott le, aki aztán az üres kapuba passzolt (1-1). A félidő hajrájában több veszélyes indítással is sikerült a soroksári védelem mögé kerülnünk, de nem sikerült lövéssel lezárni ezeket az akciót, kivéve Zeke Máriót, aki viszont a 43. percben hiába célozta a rövid alsót, Mergl leért.

A második félidőben még nagyobb elánnal vetették bele magukat a csatába játékosaink, a Soroksár nehezen tudott kijönni saját térfeléről. A 47. percben rögtön Belényesi fejelte kevéssel mellé Horváth újabb kitűnő szögletét, majd a 63. percben Zsótér távoli lövését kellett fognia a kapusnak. Három minutummal később Mergl jött ki egy felívelésre, pont Szalai elé ütötte a labdát, aki emeléssel próbálkozott, de nem talált kaput. A 74. percben a születésnapos Vágó lőhetett szabadon 16 méterről egy lekészítés után, de centikkel a kapu fölé ment ez a kísérlet is. A 76. percben megint ő volt a főszereplő, Szuhodovszki szabadrúgását kiütötte Mergl, majd közelről fejelt csapatkapitányunk, de ez is a kapust találta el. Az utolsó tíz percbe érve Horváth percei következtek, aki előbb ballal lőtt távolról, ezt Mergl fölé paskolta, de két perccel később egy szép egyéni megoldás után jobbal a jobb alsóba lőtt 16 méterről, ezzel eldöntve a továbbjutás kérdését.

Soroksár SC – Kecskeméti TE 1-2 (1-1)

Soroksár, 600 néző. V: Rúsz (Berényi, Horváth R.)

Soroksár: Mergl – Kaján, Kékesi, Valencsik, Vincze – Katona M., Varga I. (Vass Á. 87.) – Dragóner (Sipos 69.), Hajdú (Korozmán 87.), Gálfi – Lovrencsics. Vezetőedző: Lipcsei Péter

KTE: Kersák – Májer (Szűcs K. 91.), Szabó A., Belényesi, Szalai G., Zeke (Leoni 72.) – Zsótér (Tóth B. 72.), Vágó L. (Meszhi 91.), Szuhodovszki – Pálinkás, Horváth K. Vezetőedző: Szabó István

Gól: Lovrencsics (31.) ill. Pálinkás (5.), Horváth K. (83.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók