A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Tóth Ákos megszerezte a legmagasabb szintű sportigazgatói képesítést

Szeptember óta volt hallgatója az MLSZ és a Double Pass által szervezett képzésének klubunk sportigazgatója, Tóth Ákos. A májusban véget érő sportigazgató képzést sikerrel végezte el klubvezetőnk, aki értékes tapasztalatokkal gazdagodott kedvenc külföldi klubjánál is.

Sportigazgatónk diplomáját május 18-án vehette át egyenesen Csányi Sándortól, az MLSZ elnökétől.

– Nem közhely, hogy nagyon érdekes és hasznos volt a tanfolyam. Rengeteg fontos dolgot tanulhattunk a stratégiáról, klubmenedzsmentről, illetve arról, hogyan is kell felépíteni egy klubot. Ami külön öröm számomra, hogy nagyon jó úton járunk a tanultak alapján is, ennek kapcsán jó megerősítést kaptam. Sok dolog visszaköszönt abból a KTE kapcsán, amit a képzés keretin belül is ajánlottak ehhez a munkához. Itt most a teljes szervezetről beszélek, jó úton járunk, de természetesen elhangzottak olyan dolgok is, amiket megpróbálunk majd beépíteni a mindennapokba a jövőben. Legalább ilyen fontos, hogy egy kitűnő kapcsolatrendszer alakult ki, hiszen olyan kollégákkal végezhettem, akik komoly múlttal és tapasztalattal rendelkeznek, legyen szó itt akár Király Gáborról, Juhász Rolandról, Csábi Józsefről, Elek Ákosról, Nyilas Elekről és sokan másokról. Annak kifejezetten örültem, hogy olyan fiatalok is részt vettek a képzésen, akiket korábban nem ismertem, ellenben már nagyon mélyen benne vannak a labdarúgás világában. Tőlük is érdemes és kell is tanulni, mert egy más szegmensét látják a labdarúgásnak, mint akár az én korosztályom. Elég csak Balog Tamást említenem, aki az angol Brentford kelet-európai megfigyelője. Biztos vagyok benne, hogy én is és a klub is csak többek lettünk azáltal, hogy részt vehettem ezen a képzésen – mondta Tóth Ákos sportigazgató.

Sportigazgatónk egy tanulmányi úton is részt vett a közelmúltban, ami számára különösen kedves volt, hiszen kedvenc külföldi csapata, a Lazio látta vendégül a csoportot.

– A Lazio–Sassuolo mérkőzést tekintettük meg a klub VIP részlegéből, ami számomra újdonság volt, hiszen a legtöbb mérkőzést a szurkolók közül láttam eddig, ahonnan természetesen más a perspektíva. Hatalmas tisztelettel és maximális odafigyeléssel fogadtak minket a klubnál. Sok érdekességet lehet átvenni a Laziótól is természetesen, de más léptékről van szó szinte minden tekintetben, amivel azért versenyeznünk nem lehet. Mivel nagyon sok mérkőzésre járok ki, idegenvezetőként is hasznosítani tudtam magam Rómában, a visszajelzések alapján elégedett is volt velem a társaság – tette hozzá Tóth Ákos.

Tóth Ákos saját diplomája mellett kollégáit is kiemelte, hiszen folyamatosan képzi magát mindenki az utánpótlástól a klubvezetésig.

– A magam szakterületén ez ugyanolyan komoly diploma, mint az edzők esetében a pro képesítés, ez egy jó fejlődési lehetőség volt számomra is a A-licences végzettségem után. Valamivel több, mint 30 főnek van ilyen végzettsége Magyarországon, és az már mindenképpen örömteli, hogyha egyszer a klublicencnek is követelménye lesz ez, akkor Kecskeméten már nyugodtak lehetünk. Az én diplomám mellett azonban ki kell emelnem a kollégáimat, mert az egész klub gondolkodására jellemző, hogy minden szakterületen képezzük magunkat, legyen szó akár a kit managerről, vagy akár az utánpótlásban dolgozó kollégákról. A vizsgamunkám védésekor is nagyon pozitívan beszéltek a klubról és a klubnál dolgozókról, kiemelve azt a családias légkört, amiben tesszük a dolgunkat és egy irányba haladunk. Szeretném megköszönni tulajdonos úrnak és a klubvezetésnek, hogy az elejétől támogattak abban, hogy ezt a képzést elvégezzem, ami óriási élmény volt számomra összességében – tette hozzá Tóth Ákos.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók