A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Történelmi sikert arattunk a nemzetközi kupában

Megkezdte szereplését az Európa-konferencialiga selejtezőjében csapatunk csütörtökön a lett Riga FC ellen.A találkozót nagy csatában nyertük, ezzel megszerezve első sikerünket a nemzetközi porondon.

A mérkőzést nagyon lendületesen kezdte együttesünk, rögtön az 5. percben egy szöglet utáni kipattanót Szuhodovszki lőtt vissza, Vágó fejese kevéssel ment fölé. Negyedóra telt el, amikor Banó-Szabó nagyszerű keresztlabdája után kiszorított szögből Leoni bombázott az oldalhálóba, nem tudta már jól irányítani a labdát. Varga Bence jó húsz perc elteltével védett nagyot először, a ziccerben kilépő jobbszélső, Soisalo elől lőtte el labdát. Bő fél óra játék után az addigi legnagyobb helyzetet dolgozták ki a vendégek, a középcsatár Regza tette bele a lábát Ngonda beadásába, a kísérlet a jobb kapufán csattant. A 39. percben a túloldalon Pálinkás távoli lövése a védőn is megpattanva mellé csavarodott kevéssel, de gól nem született az első játékrészben.

A szünetben a lesérült Banó-Szabó helyére Meszhi jött és nagyon jól szállt be a meccsbe, hiszen az 52. percben pont ő harcolt ki egy tizenegyest, amikor fellökték a kapu előtt. A büntetőt Szuhodovszki értékesítette higgadtan (1-0). Belül az utolsó fél órán a Riga szögletéből Ngonda fejelt, de Varga védett. A másik oldalon is nagyon veszélyes volt egy szöglet, Meszhi lőhetett kétszer is, de mindkét alkalommal blokkoltak a lettek. Szűk 15 perccel a vége előtt Pena lövése suhant el élesen a KTE kapuja előtt, majd a lila-fehérek ellentámadásánál Pálinkás bepasszát Meszhi tessékelte jó irányba fejjel, de a labda nem jutott át a gólvonalon a kapusnak hála. A 85. percben viszont már igen, Szuhodovszki Soma beadását a kecskeméti színekben első tétmeccsét játszó Pálinkás lőtte be (2-0). A hazai publikum örömébe azonban belerondított a Riga, amely azonnal szépített, Ngonda beadását Contreras fejelte be (2-1). A végén még Nagy Krisztián léphetett ki, ám éles szögből leadott lövését védte a kapus, így maradt a 2-1, a visszavágó jövő csütörtökön jön Rigában. 

Kecskeméti TE – Riga FC 2–1 (0–0)

Kecskemét, 4211 néző, Vezette: Irakli Kvirikashvili (Giorgi Elikashvili, Davit Chigogidze)

KTE: Varga B. - Májer, Szűcs, Belényesi, Szalai, Leoni - Kiss B. (Tóth B. 73.), Vágó (Iyinbor 94.), Szuhodovszki - Banó-Szabó (Meszhi 46.), Pálinkás (Nagy K. 87.). Vezetőedző: Lóczi István

Riga FC: Purins – Jurkovskis (Daskevics 51.), Cernomordijs, Bosancic, Ngoda - Musah, Babec (Pena 46.), Jojic – Soisalo (Mankenda 46.), Regza (Taiwo 46.), Douglas Aurélio (Contrera 78.). Vezetőedző: Milos Stipic

Gólszerző: Szuhodovszki (52. - büntetőből), Pálinkás (85.), ill. Contreras (86.)

Sárga lapok: Szalai (57.), ill. Taiwo (51.), Mankenda (81.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók