A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szuhodovszki Soma: Egyre közelebb kerülünk

Szuhodovszki Soma a forduló legjobb játékosa lett a Nemzeti Sport osztályzatai alapján, a Fehérvár ellen góllal és gólpasszal járult hozzá csapatunk győzelméhez. Középpályásunk elmondta, örül annak, hogy egyre közelebb kerülnek fő céljuk eléréséhez.

– Nem sokat teketóriáztál a Fehérvár ellen, hatalmas gólt ragasztottál a bal felsőbe a hajrában. Hogyan emlékszel vissza a gólodra?

– Nem volt ez egy begyakorolt helyzet, igazából láttam, hogy Vale dobja Barna fejére a labdát, aki aztán jól csúsztatta le elém azt. Nem is gondolkodtam ott már sokat, egyből lőttem, szerencsére be is ment. Örültem neki természetesen, hogy ilyen szép gól lett belőle végül.

– Tóth Barna már másodjára talált meg a kapu előtt addigra a meccsen, elég jól megvan köztetek a kémia a pályán. Van köztetek valamilyen megállapodás üdítőben vagy bármiben, hogyha helyzetbe hoz?

– Valóban, de nem, semmi ilyesmiről nincs szó azért. A pályán kívül is nagyon jó kapcsolatban vagyunk Barnával, ez is közrejátszik abban talán, hogy ilyen nagy biztonsággal keressük egymást a labdával.

– Nem igazán tartod az elvet, hogy a kis gól is gól, eddig emlékezetes gólokat szereztél az NB I-ben. Ez áll közelebb a szívedhez, vagy amivel Felcsúton a hónap gólja díjat is bezsebelted?

– Most azért még azt mondanám, hogy a felcsúti gólom kerülne előrébb a kettő közül. Egyrészt azt egy fokkal szebbnek éreztem, másrészt az volt az első találatom az NB I-ben, amiatt mindig különleges lesz. Ugyanakkor a mostanit is egy egészen magas polcra helyezem majd el a góljaim között.

– Szabó István kiemelte, hogy rengeteg jó egyéni teljesítményt látott a Fehérvár ellen, te minek tulajdonítod ezt?

– Nagyobb szünet volt a télen, így a nyárhoz hasonlóan mi végig csináltunk egy hat hetes felkészülést. mely során azért a munkából nem volt hiány. Jó nemzetközi felkészülési meccseket tudtunk játszani, kitűnő ellenfeleink voltak, ez hozzásegített minket a megfelelő felkészüléshez az NB I-re. Jó formában érzem magam én is, örülök, hogy a csapat hasznára tudtam válni.

– Milyen célokkal futottál neki a tavasznak és az évnek?

– Álmok mindig vannak, illetve célok is természetesen. A legfontosabb csapatszinten, hogy bennmaradjunk az NB I-ben. Ez az elsődleges továbbra is, ehhez egyre közelebb kerülünk, de nem lankadhat a figyelmünk. Azért dolgozunk, hogy ezt minél előbb elérjük, persze bízom benne, hogy ennél még merészebb céljaink is lehetnek ezután.

– Paksra utazunk szombaton, milyen meccsre számítasz?

– Minden mérkőzés nagyon kemény az NB I-ben, főleg nekünk. Csak akkor lehet esélyünk, ha mindenhol kihozzuk magunkból a maximumot. Jól kezdtük a szezont, de itt nem szabad leragadnunk, azt érzem a csapaton is, hogy száz százalékban már csak a Paksra koncentrálunk, szeretnénk ponttal, pontokkal távozni szombaton is.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók