A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szerdán Tiszakécskén jön megyei derbi

A KTE HUFBAU szerdán 18 órakor a Tiszakécskei LC vendége lesz a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában, hamisítatlan megyei rangadóval folytatódik tehát a szezon. 

A két együttes közül ezúttal a kecskeméti várhatja jobb formában a találkozót, hiszen Szabó István együttese harmadik a tabellán, legutóbb a Dorogot sikerült 2-0-ra legyűrnie a KTE-nek. A Tiszakécske Siófokon kapott ki 4-1-re, ugyanakkor a válogatott szünet előtt a Vasas is megverték, így megmutatták már, hogy bárki ellen képesek eredményes játékra.

Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Jelenleg abszolút nyugodt vagyok, általában a mérkőzés közben is az szoktam lenni. Nem mondom, hogy Tiszakécske közömbös számomra, hiszen az nem lenne igaz. Mai napig jóban vagyok és beszélek több játékossal, szurkolóval, sokakkal megmaradt a jó kapcsolat. Fontos ez a mérkőzés, ugyanakkor nem fontosabb, mint bármelyik másik. Ugyanannyi pont jár a döntetlenért és a győzelemért is, nekünk így kell gondolkodnunk, nem szabad túlzott érzelmeket sem belevinnünk ebbe a találkozóba, de amennyit kell, azt viszont ki kell vinni a pályára. Ahhoz, hogy pontokat hozzunk el, ahhoz száz százalékot kell nyújtani. Jó edző dolgozik Tiszakécskén, láttuk őket vasárnap Siófokon is, ahol nem a valós eredmény jött ki. Sokkal több volt abban a meccsben, nem véletlenül tudták korábban megverni a Vasast, megszorongatni a Diósgyőrt. Nem szabad úgy gondolkodnunk, hogy a harmadik megy az utolsóhoz, hiszen ebben a ligában még nem volt sima meccsünk. Nyugodtan kell futballoznunk, hiszen jó pozícióból várjuk a kezdést, míg a hazaiaknak élet-halál lehet minden egyes pont.

Visinka Ede, a Tiszakécskei LC vezetőedzője: – Nekem is egy fontos meccs ez, hiszen hét évet töltöttem el a KTE-nél, Kecskemét lett az új otthonom gyakorlatilag, miután átjöttem a Vajdaságból. Speciális helyzet, hiszen most is rengeteg barát és kolléga köt oda. Utánpótlásban már meccseltem a KTE ellen, de profi szinten még nem. Küszködtünk a szezon eddigi részében, megvannak a saját gondjaink. Mindenki várja ugyanakkor ezt a meccset, hiszen ismerjük a párharc előéletét. Bízom benne, hogy telt ház közeli hangulatban futballozhatunk majd. Tisztában vagyunk a Kecskemét sikereivel és eredményeivel, ők a mérkőzés esélyesei jelen pillanatban. Akkor lehet esélyünk, ha a játékosaink a szurkolókkal egymásra találva újra győzelembe hajtják egymást, mint a Vasas ellen legutóbb. Minden egyes pont élet-halál kérdése számunkra, szerintem nüanszok dönthetnek most is. Nagyon sokat számít az, ki hibázik kevesebbet, illetve ki tud esetleg több váratlan megoldást meghúzni. Nem mi vagyunk az esélyesek, de természetesen szeretnénk egy jó meccsen megszerezni a három pontot.

Szurkolói információk:

A jegyek egységesen 1000 forintba kerülnek a Tiszakécskei Sportcentrumban, a 14 éven aluliak számára ingyenes a belépés. A Tiszakécskei Sportcentrum vendégszektora a Szabolcska Mihály utcán haladva, onnan a Strand utcára kanyarodva közelíthető meg. A vendég parkolóból a csarnok mellett haladva közelíthető meg a szektor bejárata, ahol megválthatóak belépők, illetve ellenőrzik a védettségi igazolványt, melyhez személyi igazolványt feltétlen vigyenek magukkal drukkereink. A pénztár egy órával a kezdés előtt nyit ki, jegyértékesítés csak itt zajlik. Büfé üzemel a vendégszektorban is.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók