A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szendrei Ákos: Fizikálisan és mentálisan is jól érzem magam

Nyáron Dunaszerdahelyről érkező támadónk a Tiszakécske ellen mutatkozhatott be lila-fehérben. Szendrei Ákos fizikálisan és mentálisan is jó állapotban érzi magát, és azon dolgozik, hogy minél jobb teljesítménnyel segítse a csapatot.

– A Tiszakécske ellen bemutatkozhattál kecskeméti színekben, miként tekintesz vissza arra a meccsre?

– Jól éreztem magam a pályán. Az első félidőben nem játszottunk rosszul, de azért maradt bennem egy kis hiányérzet. A második már nagyon jól sikerült, ott összeszokottabb brigád volt a pályán. Összességében jó teljesítményt nyújtottunk. Örültem a bemutatkozásnak, volt egy jó lövésem is, elsőre ez nem volt rossz.

– Kicsit több, mint két hete indult el a felkészülés, zajlik a kemény munka, milyen volt az eddig eltelt időszak?

–  Nagyon rég nem éreztem olyan jól magam, mint itt. Rendkívül szimpatikus közegbe kerültem, az első benyomásaim tehát kitűnőek. A munka igen kemény, de tetszik, mert sok játékos elem kerül bele. Voltak száraz futások és kemény edzések is persze, de most jó fizikális állapotban érzem magam, de igaz ez mentálisan is, ami ugyancsak rendkívül fontos. Remélem, hogy ez meg is mutatkozik majd később.

– Most Szlovéniában készül a társaság, miként zajlik a munka az edzőtáborban?

– Kicsit más közegben vagyunk most, el vagyunk úgymond zárva közösen, de nekem nagyon tetszik minden, jól érzem magam itt. Olyan nincs, hogy unatkoznánk, hiszen mindig van valami. Ha nem edzés, akkor közös étkezés, megbeszélés, vagy éppen videózás. Teljesen a futballra tudunk így koncentrálni, ami szerintem jó és hasznos.

– Ki a szobatársad és mivel töltöd azt a kevés szabadidőt?

– Ezúttal nem hoztam magammal konzolt, otthon azért sokat fifázom. Most viszont vagyok olyan fáradt általában minden nap, hogy inkább a pihenésnek szentelem az időt. Az edzések sokat kivesznek belőlünk, közte azért kevesebb idő marad a regenerálásra is, ami viszont van, azt megfelelően ki kell használni. Néha esetleg a telefonomon szoktam valamivel kicsit játszani. Fagyival (Fadgyas Tamás – a szerk.) vagyok egyébként egy szobában. Győrben csapattársak voltunk tavasszal, jól megtaláltuk akkor is a közös hangot.

– Szerdán újabb edzőmeccs következik, milyen célokkal vágtok neki?

– Mindig más a meccsterhelés, illetve a meccseken sokkal élesebben jön ki egy-egy szituáció. Mindenki ezt várja persze, emellett próbáljuk megvalósítani azokat a dolgokat, amiket edzéseken is kérnek tőlünk. Megterhelő szezon előtt állunk, ennek rendelünk most alá mindent.

– Új játékosa vagy a keretnek, mennyire sikerült már összeszokni a társakkal a pályán?

– Erős csapat alakult ki már korábban Kecskeméten, melynek ereje tényleg a csapatban van. Dolgozom és úgy érzem, hogy egyre jobb úton haladok afelé, hogy beilleszkedjek. Mindenki nagyon befogadó, a társak és a stáb is, a pályán és azon kívül is nagyon összetartó a gárda, tele jó játékossal. Mindent megteszek azért, hogy teljesítményemmel is elnyerjem a bizalmat.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók