A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István szerint rengeteg variációs lehetősége van az FTC-nek

Szerdán 20 órakor az FTC vendége lesz csapatunk az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzésen. A találkozó kapcsán Szabó István is megosztotta velünk gondolatait és várakozásait. 

– Nyalogatni most nem volt idő a sebeket, gyorsan folytatni kellett a munkát az FTC-re készülve. Sikerült túllendülnie a játékosoknak a Mezőkövesd elleni találkozón?

– A hangulat nem volt a legjobb a mérkőzés után, a srácok lehajtott fejjel ültek, így alig vártam az első edzést. Elmondtam nekik, hogy csodás közönségünk van, mely egy vesztes meccs után se bánt bennünket, sőt, bíztatnak inkább, így emeljék fel a fejüket. Ugyanazok a játékosok, akik tavaly voltak, nem változtak semmiben, ez egy rosszul sikerült találkozó volt. Több adatban is felülmúltuk ellenfelünket, de ami lényeges: támadások befejezésében, helyzetkihasználásban és tudatosságban fölénk nőtt ezúttal a Mezőkövesd, ezt el kell ismerni. Sportemberként gratulálnunk kell, de már itt a következő feladat, pontosabban feladatok az FTC, majd a DVTK ellen. Tovább tudtunk lépni érzésem szerint, most minden idegszálunkkal a Ferencvárosra fókuszálunk már. Becsülettel fel fogunk készülni és nem feltartott kézzel szeretnénk az FTC ellen sem pályára lépni.  

– Dejan Stankovic egyelőre három tétmeccsen irányította a Fradit, így kisebb alapotok van az elemzést illetően. Hogyan lehet felkészülni egy ennyire jó formában lévő, bő kerettel rendelkező FTC-re?

– Nehéz feladat természetesen, hiszen egy új edző új elképzelésekkel érkezik, akkor is, ha a keret nem változott. Ilyenkor a rotálás is jellemző a Ferencvárosra, hiszen tele vannak kitűnő játékossal, ebben az időszakban szinte képtelenség megtippelni, milyen összeállításban lépnek pályára. Csak a balhátvéd poszton ott van Civic, Ramírez, vagy éppen Pászka, de középcsatárként Varga Barnabás és Pesics is komoly minőséget képviselnek, akár együtt, akár külön vannak a pályán, és a többi posztról még nem beszéltünk. Inkább csapatként próbáljuk elemezni a Ferencvárost, főleg a Kisvárda és a Cukaricki elleni meccseik alapján. Az egyértelmű, hogy a Fradi hazai pályán nyerni szeretne, magasan futballoznak, agresszívek, sok helyzetet alakítanak ki. A Kisvárda ellen ugyan csak 1-0-ra nyertek, de harmincnál is több kapura lövés, rengeteg pontrúgás jellemezte a játékukat. Fel kell tehát kötnünk azt a bizonyos fehérneműt.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók