A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Sokat kell tennünk a pontszerzésért is

Szombaton 19:30-kor a bajnok Ferencváros lesz csapatunk ellenfele a Széktói Stadionban. A találkozó előtt Szabó István egyrészt gratulált ellenfelünknek az újabb aranyéremhez, másrészt elmondta, nagyon nehéz felkészülni a kiemelkedő képességű FTC-ből, így a pontszerzés is bravúr lenne.

– A bajnokság hajrájában az utóbbi évek talán legjobban várt mérkőzését rendezik meg szombaton a Széktói Stadionban, telt ház és kitűnő hangulat várható. Hogyan várjátok az FTC elleni rangadót?

– Érezhető az, hogy a bajnokság utolsó fázisában vagyunk. Az utolsó két mérkőzés nem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna, de ahogy azt korábban is mondtam, itt már minden mérkőzés nagyon éles. Van, aki a bennmaradásért küzd, míg mások mondjuk a dobogóért és a felsőházi tagságért. Tulajdonképpen a Ferencváros az egyetlen, mely kilóg a mezőnyből, amiről szintén sokat beszéltem már korábban is. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak nekik a bajnoki címhez! Több mérkőzésüket is láttam az utóbbi időben, személyesen is meggyőződhettem róla, hogy nagyszerű csapat, nem véletlen jutott el messzire a nemzetközi porondon. Ennek megfelelően készülünk, azzal tisztában kell lenni viszont, hogy a Fradi a mérkőzés esélyese. Tudom, hogy nagyok az elvárások velünk szemben, az is tény, hogy ősszel csodát tudtunk véghez vinni hazai pályán. Most is bízunk ebben, de a realitások talaján kell állnunk, a pontszerzés már mindenképpen bravúr lenne.

– Az első összecsapást megnyertétek hazai pályán, a másodikon döntetlen született idegenben. Lehet ezekre a sikerélményekre építeni?

– Szeretnénk, de tárgyilagosan tekintve azt is látni kell, hogy a négy félidőből háromban azért védekeznünk kellett. Ebben lemérhető a két csapat közötti különbség is. A Ferencvárosból nagyon nehéz már csak azért is készülni, mert olyan mély a keretük, hogy azt sem lehet előre látni, melyik csatáruk kezd éppen. Felépültek a sérültek, nagyon erős a keret, lehetnek változtatások is, szinte lehetetlen erre felkészülni, mert minden csapatrészben nagyon erősek. Ezek a tények, akkor is, ha nem szeretném azt látni, hogy csapatom megilletődötten vagy visszafogottan lépjen pályára. Sokat kell tennünk azért, hogy reményünk legyen legalább a pontszerzésre.

– Mi volt a nehezebb: készülni a meccsre, vagy kezelni a jegyigényeket?

– A játékosokat próbáltuk óvni ettől, szerintem ezt már korábban le is rendezték, akinek tudtak, annak segítettek. Természetesen hozzám is jöttek az egész utcából jegyért, nagyon kedves mindenki, de ez nem viheti el a koncentrációt a hátralévő három fordulóról. A céljaink nem változtak, szeretnénk a dobogón zárni, ennek megfelelően erre a meccsre is úgy tekintünk, mint a többire. Egy, de akár három pontot is lehet szerezni, nem többet. Nekünk az a fontos, hogy jelenleg 51 pontunk van, ami örömteli, még mindig van előnyünk a riválisokkal szemben. Ezt szeretnénk megtartani, ennek tudatában lépünk pályára a hátralévő fordulókban.

– Alig két év alatt sikerült eljutnotok oda, hogy a Széktói Stadion már gyakorlatilag kicsi lett. Számítottál erre, amikor visszatértél a KTE kötelékébe?

– Nem. Nagyon bíztunk abban, hogy folyamatosan és fokozatosan tudjuk emelni a nézőszámot a játékunkkal, hiszen a nézőkért érdemes ezt a sportot űzni. Amikor egymás tenyerébe csaptunk annak idején a tulajdonossal és Tóth Ákos sportigazgatóval, akkor ez egy fontos célkitűzésünk volt, hogy minél több embert csalogassunk ki. A 300 nézőből mára odáig jutottunk, hogy tízszeresére nőtt gyakorlatilag az átlagnézőszám, most közel ötezer ember lesz kint már másodjára egymás után. Ezt két év alatt értük el, ami óriási fegyvertény. Szeretik a csapatunkat, nemcsak a kecskeméti szimpatizánsok, hanem az ország több pontján is érezzük ezt a szeretetet. Kecskemétiként hihetetlen élmény ezt megélni, erre szeretnénk rászolgálni a továbbiakban is.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók