A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Sokat kaptam a klubtól, szeretnék minél többet visszaadni

Szombaton a Puskás Akadémia vendége lesz 14:30-as kezdéssel csapatunk, és a mérkőzés előtt Szabó István vezetőedzőt több témáról, így már a jövőről is kérdeztük. Vezetőedzőnk a tavaszi hajrá mellett már a következő szezont is tervezi, hiszen nem is kérdés számára, hogy marad a szeretett klubjánál.

– Ugyan a Mezőkövesd ellen szép sorozatai szakadtak meg a csapatnak, de a lefújás után is elmondtad, hogy a játékosok mutatott teljesítményével elégedett voltál. Mennyit foglalkoztatok a találkozóval a héten?

– Nagyon jó típusú játékosaink és stábtagjaink vannak, de mindenkinek meg kell tanulni gyorsan regenerálódni, ezt mentális oldalról értem főleg. Sokáig viselik egy-egy mérkőzés nyomait, de meg kell tanulni, hogy egy lefújt mérkőzésen már nem tudunk változtatni. Amit tudunk, hogy mi a következő feladat. A hét elején még érződött a hazai kudarc hatása, már ha azt annak veszem, hogy több mint egy év után kaptunk ki újra itthon. Nyilvánvaló, hogy a srácok nyerni szerettek volna persze. Ezt követően viszont átérezték, hogy már a Puskás Akadémiára kell koncentrálni, csak így tudnak ugyanis változtatni azon, amit maguk mögött hagytak. Mindkét csapatnak nagyon fontos lesz ez a találkozó, kicsi a különbség pontban is köztünk.

– Kétszer sem bírt egymással eddig a Puskás Akadémia és a KTE, így izgalmas találkozó várható a helyezések alapján is. Mit vársz a mérkőzéstől?

Az első meccs a rendhagyó időjárás miatt is emlékezetes maradt, kis túlzással vízilabda meccset játszottunk végül akkor Felcsúton. Kicsit visszafogottabbak voltunk ahhoz képest, mint ami mostanában jellemző ránk. Sokat védekeztünk, végül egy szerencsétlen öngóllal tudott egyenlíteni a Puskás. A játék képe alapján viszont igazságos volt a döntetlen, ahogy Kecskeméten is. Nagyon jó iramú, egyenlő teljesítményeket leadó csapatok párharcából alakult ki az 1-1-es végeredmény. Nagyon komoly játékerőt képvisel ellenfelünk, meggyőződésem, hogy a második legerősebb kerettel rendelkeznek a bajnokságban. A hétközi kupameccsen például ötöt cseréltek, és még így is olyan játékosok maradtak a padon, mint Szolnoki Roland vagy Batik Bence. Válogatott, utánpótlás válogatott játékosok vannak a keretükben, az akadémiáról is tudnak építkezni. Jó formát mutatunk viszont mostanában, így izgalmas találkozóra van kilátás. Bízom benne, hogy nagyon sok kecskeméti szurkoló kísér el minket, vagy akár szimpatizánsok, hiszen mostanában olyanokkal is egyre többet találkozunk, akik az ország legmeglepőbb pontjairól jönnek nekünk szurkolni, ami nagy öröm. Bízom a csapatomban, nincs sérültünk, nincs eltiltottunk, így teljes kerettel tudunk készülni. Bízom benne, hogy ponttal, pontokkal tudunk távozni Felcsútról.

– Tóth Ákos sportigazgató is beszélt már róla, hogy javában zajlik a következő szezon tervezése, ebben magad is aktívan részt veszel természetesen. Hogy látod a folyamatok haladását?

– Amikor két éve a tulajdonos úrral és Ákossal egymás tenyerébe csaptunk, akkor is az volt az érzésem, hogy rendkívül szép jövő előtt áll ez a klub. Ez be is teljesedett ebben a két évben. Azt gondolom, hogy a csapatépítés szempontjából is jó úton járunk, teljesen természetes az, hogy már most a jövőre is gondolunk, ez egyébként is jellemző a kollégáimra, a vezetéssel szeretnénk tovább építeni a klubot minden szempontból. Ahogy két éve, úgy most sincs ez másként.

– Ha már a jövő, hogyan látod a sajátodat?

– Egyértelmű és határozott választ szeretnék adni erre is. Az utóbbi két évben nagyon jól szerepelt a KTE, így valahol természetes, hogy a vezetőedző személyét is nagyobb érdeklődés övezte. Így történt ez esetemben is. A tulajdonos úrral már tavaly hosszabb távú szerződést írtunk alá, ami az ügylet egyik része, de ennél még fontosabb az, hogy nagyon jól érzem magam Kecskeméten. Abszolút érzem a tulajdonos, a sportigazgató és a klubvezetés bizalmát, ráadásul úgy látom, hogy az öltözőben is motiváló hatással tudok lenni. Nagyon szeretek itt dolgozni, ezért nem is gondolkodtam másban. Sok érdeklődést és kérdést is kaptam a rengeteg szeretet mellett egyébként szurkolóktól is, hogy ugye maradok-e, akárhol is jártam a városban. Ez nagyon jólesik, éppen ezért is szeretném őket is megnyugtatni, hogy nincs szó távozásról, szeretném kitölteni a szerződésemet. Sokat kaptam a klubtól, szeretnék minél többet visszaadni.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók