A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Sokat fejlődött a Fehérvár

Vasárnap 21:00-kor a Fehérvár lesz csapatunk ellenfele a Széktói Stadionban. A találkozó előtt Szabó Istvánt a csapat állapotáról, illetve az ellenfélről is kérdeztük.

– Nikitscher Tamás után Banó-Szabó Bence is sajnos hosszabb időre dőlt ki, várhatóan ő is hónapokig lesz harcképtelen. Milyen állapotban készül a csapat ezek után a Fehérvár ellen?

– Tomi kiesésével már régebb óta számolnunk kellett, ő még a bajnokság kezdete előtt dőlt ki. Bence esetében az idei első tétmeccsen jött sajnos a sérülés. Nem könnyítette meg ez a helyzetünket, de tavaly sem kerestünk sose kifogásokat, most is a pozitívumokra koncentrálunk. Megszereztük Horváth Krisztofert, a csapatot pedig egységesnek, masszívnak és akaratban és erőteljesnek érzem. Nagy az összefogás a klubon belül, a hangulatnak jót tett az is, hogy megnyertük az első bajnokit. Ahogy a teljes mezőnyre, úgy ránk is nehéz ősz vár, ezzel tisztában vagyunk. Visszatérve a két említett játékosra, Bencére hamarabb van esély, hogy visszatérhet, Tomira kevésbé, de akik itt vannak a keretünkben, azok nem véletlen vannak itt. Tavaly óta erősödött a játékosállomány, így inkább azzal foglalkozunk, hogy kikkel számoljunk a kezdőcsapatban, hiszen a többiek egészségesek. Ez nagy pozitívum, pláne, ha ez így is marad már.

– A Fehérvár a héten két válogatott labdarúgót is igazolt, előbb Tóth Balázst a kapuba, majd pénteken Kalmár Zsoltot a középpályára. Két vereségük ellenére is elmondható és látható, hogy nevekre is nagyon erős keretük van. Milyen találkozóra számítasz?

– A két említett játékos leigazolásával még inkább elmondható, hogy gyakorlatilag minden csapatrészben válogatott játékosai vannak a Fehérvárnak. Elég csak Fiola Attilát, Spandler Csabát, az említett Tóth Balázst és Kalmár Zsoltot, Csongvai Áront vagy éppen Schön Szabolcsot említeni, de Kodro és Kastrati is ebbe a kategóriába tartozik a teljesség igénye nélkül. Már önmagában ez is megmutatja, milyen erősségű klub a Fehérvár. Nem téveszthet meg minket az első két forduló, mert a Ferencváros ellen már megmutatta azért az együttes, hogy mi van benne, hiszen 0-2-ről tudott ellenfelünk fordítani. Meggyőződésem, hogy nagy sanszot szalasztottak el a győzelemre. Nehéz találkozóra számíthatunk, mert több formációt is játszik ellenfelünk, nem is volt teljes hetünk készülni, de nagyon motiváltak vagyunk. Szeretnénk természetesen itthon tartani a pontokat, de maximálisan tisztában vagyunk vele, milyen erős csapattal van dolgunk. Sokat fejlődött véleményem szerint a Fehérvár, az eredmény hiányzik még. Nagyon bízom benne, hogy nem Kecskeméten fogják elkapni a fonalat.  

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók