A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Óvatosnak kell lennünk

Szombaton Debrecenben folytatja az OTP Bank Liga küzdelmeit a KTE, a mérkőzés előtt vezetőedzőnket kérdeztük várakozásairól.

– Hogyan telt ez a hét a csapat számára, hogy haladtok a munkával?

– A szombat-szombat ritmusban a heti munkánk nem változott, megfelelő állapotban vannak a srácok, a terveknek megfelelően tudtunk készülni. Annak is örülök, hogy vannak olyan játékosaink, akik újra csatlakozni tudtak a kerethez, így nekem is mélyebb a merítési lehetőségem. A munka egyébként most is jó hangulatban zajlik.

– A bajnokság elején kicsit talán még kevésbé ismerik egymást a csapatok, de a hírekből, illetve az első forduló alapján azért lehet tájékozódni, elemezni. Hogyan tudtatok felkészülni a DVSC-ből?

– Minden ellenfelünket feltérképezzük, de ez más csapatoknál is ugyanígy működik. Az NB I. már egy nyitottabb könyv mindenki számára, ráadásul ellenfelünk trénere amellett, hogy jó edző, ragyogó elemző is, így biztosan maximálisan utánunk jártak ők is. Követjük persze a híreket is, látjuk azt, hogy igazoltak új légiósókat a héten is, akik még kevésbé ismertek számunkra, de az beszédes, hogy a sérült Gróf Dávid helyére érkezett egy Megyeri Balázs, aki több évnyi külföldi rutinnal, válogatott múlttal rendelkezik. A Debrecen játéka Kisvárdán is a csapatjátékra épült ugyanakkor, nagyon szervezettek voltak, hátrányból is fel tudtak állni. Karakterüket mutatja, hogy az utolsó pillanatig küzdöttek, ami pontot ért számukra.

– A DVSC hagyományosan erős csapat hazai pályán, egy kecskeméti siker történelmi tett lenne a Nagyerdei Stadionban. Kellemes emlék lehet számotokra viszont a tavalyi kupameccs, amit 2-1-re megnyertetek. Mit vársz a meccstől?

– Vezetőedzőként nekem is van sajnos negatív emlékem, 2012-ben kikaptunk Debrecenben 2-1-re. Ugyanúgy, ahogy azzal a mérkőzéssel, úgy a tavaly őszivel sem foglalkozunk. Két egészen más típusú csapat találkozik már, bár azért a miénk jobban egyben maradt. Ott kicserélődött szinte a teljes védelem, a támadószekcióban is voltak változások, ráadásul a harmadik vezetőedző ül azóta a kispadon. Óva intek mindenkit attól, hogy a kupameccsből induljon ki. Úgy látom, hogy nagy terveket szövögetnek Debrecenben, megfelelő a szakmai stáb és a háttér is ehhez kívülről nézve. Óvatosnak kell lennünk, a pont nekünk már siker lenne, de ettől függetlenül nyerni megyünk Debrecenbe, más céllal nem léphetünk pályára. Kellenek a pontok ugyanis ahhoz, hogy a céljainkat elérjük.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók