A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Nagyon tiszteljük a Mezőkövesdet

Vasárnap 15 órás kezdéssel Mezőkövesden lép pályára csapatunk a tavaszi nyitányon, a találkozó kapcsán Szabó István osztotta meg várakozásait.

– Nagyjából egy hónap állt rendelkezésetekre a tavaszi rajt előtt, készen áll a csapat?

– Amikor a felkészülési terveket elkészítettük, akkor az volt a fő cél, hogy már az első bajnokira megfelelő formába kerüljön a csapat, de ez normális. Az utóbbi években fordult a kocka, nem a nyári, hanem a téli felkészülések a rövidebbek, ilyenkor öt hétben kell megvalósítani a kondicionális, a taktikai, a technikai részt, nem beszélve a mentális dolgokról, illetve a csapatösszetartásról. Minderre ez nem mondható hosszú időnek, de mivel a klub rendkívül jó feltételeket biztosított a munkához, sokkal könnyebb dolgunk volt Törökországban. Itt arra gondolok a körülmények mellett, hogy amikor például oktatási jelleggel meg kell állítani az edzéseket, akkor sokkal hatékonyabb a munka, ha nem fagypont közeli hőmérsékletben kell gyakorolnunk, hanem szinte tavaszias időben dolgozhatunk, akár a játékosokról, akár az edzőkről beszélünk. A játékterhelést meg tudtuk adni, emellett lekopogom, hogy nincs sérült játékosunk. Erre az egészségügyi stáb, az edző kollégák és maguk a játékosok is nagyon figyeltek. Felkészültnek látom a csapatot a rajtra, de azt nem mondom, hogy nincs hova fejlődni, mert mindig lehet és kell is. Szeretnénk jól kezdeni a tavaszi szezont, bízunk benne, hogy ez vasárnap sikerülni fog.

– Beszélhetünk a Mezőkövesdről úgy, mint a KTE mumusáról?

– Való igaz, hogy a Mezőkövesd több pontot szerzett a két csapat párharca során az utóbbi időben, de nem hiszek a babonákban. Minden mérkőzés más, ennek szellemében készítjük fel a csapatot is. A Mezőkövesdet nagyon tiszteljük, Kuttor Attilát én különösen, hiszen nagyon jó kapcsolatban vagyunk, de igaz ez a stábjukra is. Jó csapat, jó edzővel, a korábbi meccseken számukra alakult kedvezően ez a párharc. Úgy gondolom, hogy mindkét csapatnak nagy szüksége van a három pontra, ennek megfelelően is fog alakulni a játék. Mi szervezettek szeretnénk lenni, meggátolva a Mezőkövesd törekvéseit, érvényesítve emellett a saját elképzeléseinket játékban.

– Egy hét alatt három mérkőzéssel kezdődik a tavaszi szezon, mekkora kihívást jelent ez?

– A keretünk mélysége jelenleg abszolút megfelelő, mivel nincs sérültünk. Nagyon bízom benne, hogy ez a mérkőzés után is így marad, ha igen, akkor mindenki tudja majd segíteni a csapat játékát ebben az időszakban. Sérülések és eltiltások esetén már nehezebb feladat előtt állnánk, de most nem erre kell gondolnunk. Jelenleg egy eltiltottunk van sárga lapok miatt, de Leoni hiányára már jó előre felkészülhettünk, a jó oldala ennek az, hogy a csütörtöki meccsen már frissen számíthatunk rá.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók