A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Nagyon motiváltak a játékosaim

Csapatunk két győzelem után az MTK vendége lesz szombaton 17:45-kor, a találkozó előtt Szabó Istvánt kérdeztük a találkozó és a felkészülés kapcsán. 

– Két hazai sikeren van túl a csapat, Zsótér Donát megszerzésével pedig egy rutinos támadó középpályással is bővült a keret. Milyen hangulatban és állapotban készültök a folytatásra?

– Két győztes bajnoki természetesen jót tud tenni a hangulatnak és az önbizalomnak, ez esetünkben is így van, de eddig sem volt ezzel problémánk. Az igazolások kapcsán meg kell említeni Horváth Krisztofer megtartását is, akit nagyon akartunk, az ügyvezetés pedig kitűnően dolgozott azon, hogy ez meg is valósuljon. Itt van velünk, s noha némi lemaradása még van, de be tudott állni és hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Donát egyértelműen azzal céllal érkezett, hogy Banó-Szabó Bencét pótolni tudja. Tisztában voltunk vele már az első pillanatokban, hogy milyen hosszú kiesésről lesz szó, illetve láttuk, hogy ott kevesen maradunk. Olyan játékost kerestünk, aki minőségi futballista, illetve megszerezhető, ennek megfelelően nagyon bízunk benne. Ez egy közös munka, mindkét félnek jól kell együttműködnie ahhoz, hogy sikeres legyen. Most már azokban a pozíciókban is megvagyunk véleményem szerint, melyeken úgy ítéltük meg, hogy erősítésre szorulunk.

– Jön az első idegenbeli meccs az MTK ellen, hogyan készültök?

– Közhelynek számít, de tényleg nem tudok mást mondani, minthogy most is csak a következő meccsre koncentrálunk. Jelenleg az MTK-ra. El kell mondani ellenfelünkről, hogy nyáron csak rutinos, NB I-es játékosokat igazoltak. Elég csak Demjén Patrikot említeni, akit válogatott kerettagként vásároltak ki, ott egy Kádár Tamás, Hej Viktor, Nemanja Antonov is. És akkor még nem beszéltünk a már meglévő játékosaikról, hiszen Bognár István, Stieber Zoltán vagy Németh Krisztián például egy-egy villanással el tud dönteni egy mérkőzést. Egy nagyszerű kis stadionban, valóságos katlanban fogunk pályára lépni. Hiányzik már, hogy teljes hetet tudjunk dolgozni, hiszen megint egy nappal kevesebb áll a rendelkezésünkre, de ez nem panasz, csupán tény. Szeretnénk az MTK-tól is pontot, pontokat elhozni, a játékosaim ilyen szempontból nagyon motiváltak, a jó hangulat pedig nálunk mindig adott ehhez.

– Milyen ellenfélnek látod az újoncot?

– Számomra kicsit meglepő, hogy más stílust választott az MTK, hiszen három védővel játszanak. Nem is nagyon emlékszem, mikor volt erre példa korábban. Erre mindenképpen készülnünk kell. A saját stílusunkon nem nagyon szeretnénk változtatni, de nagyon nehéz találkozóra van kilátás. Sok jól passzoló, kreatív játékosa van az MTK- nak, így nem is téveszt meg az minket, hogy eddig még nem nyert ellenfelünk. Két döntetlen van ebben, olyan mérkőzéseken, melyeken sokat birtokolták a labdát, jól játszottak, több helyzetük is adódott, győzelmi esélyük is lehetett volna.

– Vélhetően idegenbe is sok drukker kíséri majd el a csapatot, miként éltétek meg a Fehérvár elleni közel 4000 néző buzdítását vasárnap este?

– Nem szeretném továbbra sem, hogy közhellyé váljon, mennyire sokat jelent a csapatnak a szurkolók támogatása, de aki ismer az tudja, hogy ez nem csak udvarlás részemről. Már a hét közepén nézem, hogy mennyi néző várható egy hazai meccsen, mert hatalmas erőt ad a csapatnak a szurkolók buzdítása. Az öltözőben is sokszor elhangzik, hogy milyen nagy megtiszteltetés ez nekünk, aminek próbálunk hétről hétre megfelelni. Ennek a játéknak így van értelme. Annak idején 300-400 nézővel indultunk, mára nem ritka a telt ház sem, és ahogy a példa is mutatja, egy vasárnap esti meccsre is rengetegen kijönnek. Megvan a kémia a lelátóval, hiszen akkor kapjuk sokszor a legnagyobb buzdítást, amikor arra a legnagyobb szükségünk van egy-egy nehéz periódusban. Amikor felcsendül a két lelátó közti felelgetés, az tényleg hidegrázós élmény. Magas szinten és sportszerűen támogatnak minket a kecskeméti szurkolók, amire kifejezetten büszkék vagyunk, hiszen mi is mindig megadjuk a tiszteletet ellenfeleinknek. Az egész csapat nevében köszönöm ezt, akkor is, ha ezt minden héten nem mondom el, mert tényleg nem akarom, hogy közhellyé váljon.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók