A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Nagyon jó csapat otthonába látogatunk

Vasárnap 17:30-kor a DVTK vendége lesz csapatunk az OTP Bank Liga 8. fordulójában. Sűrű időszakot zár le ezzel a mérkőzéssel csapatunk, s bár nagyon jó ellenfélről van szó, Szabó István bízik az eredményes szereplésben.

– Sok időtök nincs a pihenésre az utóbbi napokban, hiszen egymást követik a mérkőzések, hogyan sikerül rendezni a sorokat?

– Sűrű napok és mérkőzések állnak mögöttünk, szeretnénk is ezt az időszakot már lezárni. A Mezőkövesd elleni meccs nem sikerült jól, amit utána át is beszéltünk a csapattal. A Ferencváros ellen mindent kiadtak magukból a játékosok, nem véletlen tapsolt meg minket a szurkolótáborunk is, ez a visszajelzés nagyon fontos számunkra. Szerintem is megérdemelték a srácok, de ugyanez igaz a közönségünkre is, mert végig nagyszerűen bíztattak minket. Sajnos el kell ismerni, hogy kijött a két csapat között az a különbség, ami egy nemzetközi kupa csoportkörében szereplő Ferencvárossal szemben megvan. Nagyon pici koncentráció hiányzott még ahhoz, hogy újabb bravúrt tudjunk elérni. Ezen az úton kell haladni tovább, a látottak és az adatok is azt mutatják, hogy nagyszerűen küzdöttek a fiúk. Ezt viszont már félre kell tenni, mert szeretnénk vasárnap sikeresek lenni Miskolcon.

– Újoncként nagyon jól teljesít a Diósgyőr, milyennek látod az ellenfelet?

– Nagyon jó csapat otthonába látogatunk, mely az előző szezonban toronymagasan nyerte meg az NB II.-es bajnokságot. Ehhez a sikeres maghoz rendkívül jól igazoltak minőségi légiósokat. Hazai pályán különösen veszélyesek, nagy nyomást helyeznek ellenfeleikre. Nagyszerű szakmai munka áll emögött, taktikailag és fizikálisan is jól fel vannak készítve a játékosok. Lukács Danit személyesen is jól ismerjük, hozzá hasonlóan jó sebességű labdarúgókkal rendelkeznek, vagyis nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Képesnek tartom ugyanakkor csapatomat is arra, hogyha a Ferencváros elleni mérkőzéshez hasonló elánnal futballozunk, akkor megnehezíthetjük ellenfelünk dolgát, és pontot vagy pontokat hozhatunk haza.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók