A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Minél jobb szereplésre törekszünk

Hétfőn 20 órás kezdéssel a Vasas elleni rangadó következik csapatunk számára a bajnokságban. Nehéz sorozatban, nehéz ellenfelek ellen kell folyamatosan bizonyítania csapatunknak, de Szabó István elmondta, a korábban kitűzött tavaszi cél továbbra is egyértelmű, szeretnék a lehető legjobb helyezést elérni a bajnokság végén. 

– Nehéz sorozatban van a csapat jelenleg a sorsolás alapján is, emellett kemény ellenfelek ellen a jó játék sem feltétlen párosult mindig eredménnyel. Hogyan értékelnéd a mögöttetek hagyott időszakot?

– A nehéz időszakon és sorsoláson még nem vagyunk túl véleményem szerint, egy darabig még lehet nem is leszünk. Ami az évet illeti, a felkészülésünk jól sikerült, az első két meccset meg is nyertük, de voltak olyan tényezők, amik nem vitték jó irányba a fókuszt, elterelte a figyelmünket. Ide tartozik Lukács Dani diósgyőri szerződése, majd a Marsa szituáció, de arra sem számítottunk, hogy az átigazolási időszak végén Szalai Józsit visszarendeli a Vasas, és akkor még Belényesi Csaba átigazolását nem említettem. Fontos láncszemei voltak ők a csapatnak. Igyekeztünk kezelni a helyzetet minden szempontból, pótolni a távozókat, de 7-8 hónapos közös munkáról volt szó ezekkel a játékosokkal, s bár tehetséges labdarúgókat igazoltunk, időre van még szükségük, hogy alkalmazkodjanak az itt zajló munkához, illetve a taktikai elképzelésekhez.

– A mérkőzéseket hogyan élted meg?

– A csákvári meccs kivételével a csapat rendkívül fegyelmezetten és jól is játszott. Két idegenbeli sikerrel kezdtünk, ami mindig nagyon sokat ér, ráadásul zsinórban négyszer hoztuk el a pontokat idegenből. Jött a Honvéd elleni mérkőzés, amin a csapat kiadott magából mindent, nagy szívvel küzdöttek a srácok. Szerencsénk sem volt, illetve olyan ítéletek is voltak, amik nem minket segítettek. Közvetlen utána jött a Diósgyőr elleni rangadó, ahol az első húsz percet leszámítva a csapat szintén jól teljesített. Látni kell, hogy nem tudunk jelenleg igazán rotálni, mert az új játékosok még nincsenek abban az állapotban, amilyenben mi látni szeretnénk őket. Éreztem már ezután, hogy mentálisan sincs a legjobb formában a csapat, hiszen kétszer nagy teljesítményt adtak le a srácok, de a pozitív eredmény elmaradt. Csákváron a bajnokság leggyengébb teljesítményét nyújtottuk sajnos ezután. A passzjáték és a futóteljesítmény megvolt, de a ránk jellemző, kellő agresszivitás a párharcokból hiányzott. Mindenkinek van rosszabb napja, nekünk ez volt az.

– Milyen passzban várjátok a Vasas elleni rangadót?

– Most tényleg egész hetet tudtunk végre készülni. Kutya kötelességünk, hogy saját közönségünk előtt küzdjünk az utolsó leheletünkig. Remélem a szurkolóink is a stadionban buzdítanak majd minket szép számban, mert az tud erőt adni nekünk. Mindent megteszünk a jó eredményért a Vasas ellen, de még ez sem biztos, hogy elég lesz egy ilyen erős csapat ellen. Tiszteljük az ellenfelünket, talán a legerősebb játékosállománnyal rendelkeznek az NBII-ben, tele korábbi válogatottakkal, komoly élvonalbeli rutinnal rendelkező futballistákkal, sorolni lehetne hosszan a neveket. Még az átigazolási időszak utolsó napján is az NBI-ből igazoltak csatárt. Az ellenfél iránti tisztelet ugyanakkor nem jelenti azt, hogy kifogásokat keresünk, a Honvéd és a Diósgyőr ellen is felvettük a kesztyűt. Lehet, hogy a 110 százalék is kevés lesz tőlünk a sikerhez, de nekünk az a legfontosabb, hogy visszalássuk újra azt a teljesítményt, ami egész évben jellemző volt ránk. Taktikailag elképzelhető, hogy egy kicsit másképpen kell futballoznunk egy ilyen csapat ellen, próbálunk majd olyan elemeket alkalmazni, ami a Vasas ellen elég lehet egy jó eredményhez.

– Sokszor visszatérő téma a szurkolók között, hogy mennyiben változtak a tavaszi célok a jó szereplés hatására.

– A szurkolók véleménye fontos számunkra, jogos felvetéseik is vannak. Kevesebbet rúgunk mostanság kapura, de nyugodtan elhihetik, hogy ezt senki nem tiltja, a folyamatos biztatás megvan részünkről, nem véletlen mi rúgtuk a második legtöbb gólt a bajnokságban. Sok dolgot viszont alighanem alaposan félreértenek egyesek, főleg a céljainkat. A szezon előtt a biztos bennmaradás, illetve ezen belül a 8-12. hely volt a világos és egyértelmű célkitűzésünk. Amikor ezt túlszárnyaltuk és akármikor a dobogó környékén álltunk, mindig is azt mondtam, hogy a minél jobb szereplésre törekszünk. Ebben azt gondolom, hogy minden benne van, aki ismer az tudja, hogy mindig többre és többre törekszem, ebben a csapat és a klubvezetés is partner. A feljutás természetesen hatalmas siker lenne, de nem fogok még nagyobb terhet a csapat vállára tenni, mert a játékosok már így is többet vesznek magukra, mint kellene. Ez sem feltétlen jó. Annyit ígérhetek továbbra is magam és a csapat nevében, hogy minden meccsen a lehető legjobb eredményre, ezáltal közönségünk megörvendeztetésére törekszünk, legyen akárki is az ellenfél. A meccsek után mi is annak örülnénk, ha elégedetten mennének haza, vagy indulnának útra egy-egy idegenbeli meccsről. A játék a szurkolókért van, szeretnénk kiszolgálni őket, de ehhez egy kis türelmet is kérünk. Látni kell, hogy ez a klub tavaly ilyenkor még csak álmodozott a másodosztályról. Az építkezés stádiumában vagyunk minden szempontból, a jövő csapatát is tervezzük már, ehhez a stabil háttér biztosított. Azt látom, hogy a játékosok szeretnek itt futballozni, élvezik a közös munkát, és a szurkolókkal is megvan a kémia. Ezen az úton kell tovább haladnunk, ezekre az értékekre kell építenünk, hogy a KTE jövője minél fényesebb legyen. Ez csak összefogással és türelemmel, illetve nagyon sok munkával lehetséges. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók