A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Megalkuvást nem tűrően kell futballoznunk

Szombaton 15:30-kor a Puskás Akadémia ellen folytatja csapatunk a Széktói Stadion az OTP Bank Liga küzdelmeit. Zsinórban öt hazai siker után fogadjuk a PAFC-ot, mely még veretlen ebben az idényben. Szabó István szerint nagyon egységes és jó csapattal találkozunk.

– Szoktad említeni, hogy egy vereségből lehet a legtöbbet tanulni. Sajnos az MTK ellen nem sikerült pontot szerezni, de hogyan sikerült levonni a megfelelő tanulságokat a hét folyamán?

– A héten próbáltuk a játékosoknak hangsúlyozni, hogy mentálisan is nagyon fontos a megfelelő felkészülés. Tisztában voltunk vele, hogy a Hidegkuti Nándor Stadionban speciális időjárási körülményekhez kell alkalmazkodni, hiszen a szó szoros értelmében egy katlan ilyenkor nyáron. A lelátón is akadt olyan, aki rosszul lett a nagy melegben, ebből el lehet képzelni, hogy a pályán sem könnyebb a helyzet. Nem szeretem viszont a kifogásokat, mert a mérkőzés előtt mindenki azt mondta, hogy rendben van. Profi játékosokról van szó, nyáron is mindig melegben edzünk, az ellenfélnek pedig ugyanolyan idő volt. Az eredmény tükrében utólag nem számít, de szinte minden statisztikai mutatóban jobbnak bizonyultunk, ugyanakkor azt a mérkőzés után is elmondtam, hogy az MTK veszélyesebben játszott. Sokat elemeztünk és videóztunk, hogy felkészüljünk a folytatásra.

– A Puskás Akadémia ellen szép eredményeket értünk el tavaly, de az látható, hogy nagyon jó formában van ellenfelünk, veretlenek is. Hazai pályán öt tétmérkőzés óta hibátlan ugyanakkor a csapat, ez mekkora lökést adhat?

– A Puskás Akadémiánál nagyon jó munkát végeznek, edzőjük több mint négy éve van a klubnál. Ez most látszik igazán. Két döntetlent játszottak otthon, viszont idegenben kétszer is nyertek, ami figyelmeztető jel kell legyen. Minden fordulóban győzelmi esélyük volt, egyben vannak, masszívak, tele magas és erős játékossal. Jó a kémia a csapat és a stáb között, sokkal többet látok bennük most, mint a tavalyi negyedik hely. A mérkőzés esélyese ellenfelünk, de hazai pályán természetesen sokat fogunk tenni azért, hogy gyarapítsuk pontjaink számát. Ehhez megalkuvást nem tűrően kell futballoznunk, erényeinket csillogtatva. Vélhetően meleg lesz, ami kérdés, hogyan hat a két csapat játékosaira, de saját közönségünk előtt szeretnénk jó eredményt elérni.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók