A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Különösen fontos volt ez a győzelem

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi első találkozóján hazai pályán 2-1-re legyőztük a Mezőkövesdet. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők. 

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, elsősorban azért, mert nem tudtuk, mire számíthatunk. Rengeteg változtatást eszközölt a Mezőkövesd erre a meccsre. Felkészülés gyanánt mindig az elmúlt találkozókból tudunk kiindulni, adatokat elemezni, de ilyen felállásban még sosem állt fel ellenfelünk. Az első félidőben irányítottunk, de nem éreztem az átütő erőt. A szünetben próbáltunk változtatni, a görcsösséget levenni a játékosok válláról, mert nagyon fontos volt számunkra a győzelem. A cserék jól sikerültek, és az volt a kulcs, hogy a széleken pontosabbak lettünk. Zeke kiválóan centerezett a második gól előtt, illetve a túloldalon Májer is többször a védelem mögé került. A helyzeteink megvoltak, és fizikálisan is a Mezőkövesd fölé nőttünk, így megérdemelt a sikerünk. Nem beszéltünk sokat arról az év idény folyamán, hogy mennyien hiányoztak tőlünk. Válogatott játékosok távoztak tőlünk, illetve Banó-Szabó és Nikitscher is sokat hagyott ki, Nagy Krisztiánra sem számíthatunk, így rengeteg munkára volt szükségünk ahhoz, hogy bennmaradjon a csapat újra. Ezért volt különösen fontos ma a három pont megszerzése. 

Milan Milanovic, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Szervezettek voltunk, megoldottuk a védekező feladatainkat és vezetést is sikerült szerezni. A második játékrészben viszont több energiát mozgósított a Kecskemét, amely fizikálisan jobb csapat és fel is őrölt minket. Megérdemelten nyertek a hazaiak. Egy célunk van a szezon hátralévő részében, felkészíteni a csapatot a következő idényre. Próbálunk minél több lehetőséget adni a fiataloknak, hogy lássuk, kikre számíthatunk a másodosztályban. Aki ma lehetőséget kapott, meg is hálálta azt.

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók