A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Ezért érdemes dolgozni

Vasárnap Debrecenben folytatja csapatunk a bajnoki küzdelmeket, ennek kapcsán, illetve a válogatott meghívók apropóján kérdeztük vezetőedzőnket, Szabó Istvánt.

– Három magyar A-válogatott meghívó is érkezett a héten, amivel klubunk adja ezúttal a legtöbb játékost a nemzeti csapatnak. Mi volt az első gondolatod, amikor megtudtad, hogy Szalai Gábor mellett Szuhodovszki Soma és Horváth Krisztofer is bekerült Marco Rossi keretébe?

– Nagyon boldog voltam, szinte a hideg kirázott. Ezért érdemes akár az utánpótlásban, akár egy felnőtt csapat edzőjeként dolgozni, hogy ilyen megtiszteltetés érje akár a klubot, akár a játékosokat. Óriási öröm ez számunkra, a szakmai stábnak, a klubvezetésnek, mindenkinek, aki a KTE kötelékébe tartozik. Nyilvánvaló, hogy itt az elismerés nemcsak nekünk, hanem minden korábbi edzőjüknek jár, hiszen fiatalemberekről beszélünk kivétel nélkül. Jó napok vannak tehát mögöttünk, hiszen a válogatott meghívókról már úgy értesültünk, hogy egy szép sikeren voltunk túl a bajnokságban. A hangulatra nálunk egyébként sincs panasz, de az csak jót tesz a csapatszellemnek, ha bizonyos időszakokban van okunk örülni, még ha erre sok idő nem is jut a bajnokság közben. A fókusz természetesen a Debrecen elleni meccsen van már teljes mértékben, hiszen vasárnap újabb nehéz találkozó vár ránk.

– Az előző idényben három izgalmas és fordulatos mérkőzést játszott a két csapat, mire számítasz most?

– Arra számítok most is, hogy felfokozott hangulatban léphetünk pályára. Vasárnap este az időjárás is kedvezni fog várhatóan a futballnak, ehhez adott egy kitűnő minőségű pálya és stadion. Tavaly is kétszer utaztunk Debrecenbe, akkor egy döntetlent és egy győzelmet értünk el, Kecskeméten pedig 2-2-es döntetlen született. Mindhárom alkalommal nagyon nehéz dolgunk volt, rendre a döntetlen volt benne leginkább a levegőben, nagyszerű iram mellett. Nagyon jó csapatnak tartom most is a Debrecent, edző kollégám kitűnő munkát végez, ez egyértelműen látható. Nyáron a nemzetközi kupa miatt is kifejezetten figyeltük őket, szurkoltunk is nekik, hogy jussanak minél tovább. Minden csapatrészben adottak a megfelelő kvalitású, akár válogatott játékosok is. Jogosan végeztek tavaly a dobogón, és ebben az évben is komolyan beleszólhatnak majd az érmekért zajló csatába.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók