A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Erős ellenfelet kaptunk

Péntek este 20:00-kor Soroksáron lép pályára a MOL Magyar Kupában csapatunk. Szabó István szerint ugyan el tudtak volna képzelni kevésbé erős ellenfelet is a sorsolás után, de mindennek megvan az előnye és a hátránya, így ennek a párosításnak is. Vezetőedzőnk elmondta, nagyon várják már, hogy újra tétmeccset játszhassanak.

– Az NB II.-es Soroksár lesz az ellenfelünk a Magyar Kupában pénteken, milyen ellenfélre számíthatunk?

– Nagyon erős NB II-es klubot kaptunk. Bár a válogatott szünetekben mindig NB II-es csapatokkal szoktunk találkozni, most különösen jól szolgálta a felkészülésünket, hogy a Tiszakécskével játszhattunk a múlt héten. Egy olyan ellenfelet kaptunk, mely évek óta nagyon stabil a másodosztályban. Hosszú ideje ugyanaz a stáb dolgozik a keret mellett Lipcsei Péter vezetésével, kiemelkedő eredményeket is elérnek, emellett a játékosokat is nagyszerűen képezik. A Ferencvárossal nagyon szoros szakmai kapcsolatban vannak, a náluk pallérozódó fiatal játékosok képességeiről személyesen is meggyőződhettem, hiszen Nagy Olivér is tőlük érkezett hozzánk nyáron, de a korábbi időszakból is lehetne mondani neveket. Személy szerint is nagyon jó kapcsolatban vagyok a stábjukkal, több emlékezetes mérkőzést is vívtunk már a múltban.

– Mit szóltatok, amikor eldőlt, hogy a Soroksár lesz az ellenfél?  

– A sorsolásnál ugyan nem voltunk Fortuna kegyeltjei, hiszen el tudtunk volna képzelni egy kevésbé erős riválist, de mindennek megvan az előnye és a hátránya is. A szurkolóink számára például biztosan nem hátrány, hogy nem kell átutazniuk az országot azért, hogy lássák a csapatot. Mi sem bánjuk ezt persze, emellett a soroksári pálya kiváló minőségű, minden adott a futballhoz. Véleményem szerint felkészültünk a találkozóra, melyen most nem pontokban, hanem továbbjutásban mérik az eredményt, történjen az a rendes játékidőben, vagy akár büntetők után. Számunkra az a fontos, hogy szeretnénk továbbjutni.

– A bajnokság után most a kupában mutathatja meg magát a csapat, de jelent-e ez bármilyen változást a felkészülésben?

– Véleményem szerint egyik csapat sem fog tartalékolni, hiszen egy teljes hét lesz a következő bajnoki fordulóig. Várjuk a találkozót, hiszen minket mindig az éltet, ha tétmeccset játszhattunk, az edzések és az edzőmeccsek nem adnak ugyanolyan élményt. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy nagyon fontos mérkőzés vár majd ránk a Mezőkövesd ellen hazai pályán a bajnokságban, de mi mindig csak az előttünk álló feladatra koncentrálunk, jelen esetben a Soroksár elleni kupameccsre. Szeretnénk továbbjutni, de így van ezzel szerintem a Soroksár is, mert egy meccsen előfordulhat bármi. Látjuk mi is, hogy nagyon jó játékosaik vannak, stabil rendszerben futballoznak, amire fel kell készülnünk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók