A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Egyetlen mozzanat is döntő lehet

Szombaton 13:00-kor az MTK-t fogadjuk a Széktói Stadionban, a találkozó kapcsán pedig Szabó István várakozásaira is kíváncsiak voltunk. Vezetőedzőnk elmondta, egyetlen mozzanat is döntő lehet, ebben pedig az MTK egyénileg nagyon erős, így rendkívül koncentráltan kell futballozniuk.

– Az utóbbi hetekben rendre akadnak hiányzók eltiltás, vagy éppen kisebb sérülés okán, de milyen állapotban várjátok a decemberi hajrát, mely még három meccset is tartogat még számotokra?

 – Az utolsó etapnak tekinthető ez az időszak, decemberben sosem könnyű mérkőzésre készülni, hiszen a hőmérséklet sem a legideálisabb már. Sportemberek vagyunk persze, alkalmazkodni kell minden esetben az adott körülményekhez. Itt az év végén az is természetes, hogy minden csapatnak vannak kisebb problémái, így nekünk is. Ez nem könnyíti meg a helyzetünket, de elég erős a keretünk ahhoz, hogy megoldást találjunk az ilyen esetekre is, szerencsére Májer Milán is visszatérhet majd eltiltása után. Mindig igyekszünk figyelni a játékosok állapotára, most már nagyon figyelembe kell venni azt, hogy ki az, aki esetleg fáradtabb, hiszen lassan hatodik hónapja dolgozunk a nyári alapozás kezdete óta. Mindentől függetlenül viszont pontot, pontokat szeretnénk itthon tartani most is. 

– Hogyan készültök, milyen MTK-ra számítasz szombaton?

– Vasárnap este játszottunk legutóbb, így egy nappal kevesebb áll rendelkezésünkre, de véleményem szerint ez az idő is megfelelő arra, hogy fel tudjunk készülni az MTK-ra. Nagyon jó csapatról beszélünk, melyet egy tehetséges, fiatal edző irányít Horváth Dávid személyében, tudásukat megmutatták nekünk is a bajnokság elején. Erősek a labdakihozatalokban, játékfelépítésben és a befejezésekben is. Nekik is van most talán egy visszafogottabb periódusuk, de ez nem téveszt meg bennünket, mert saját példánkból is tudjuk, hogy ez egy pillanat alatt is megfordulhat akár. Nagyon sok képzett játékosuk van, jelenlegi és korábbi válogatottak, többek közt Demjén Patrik, Kádár Tamás, Kata Mihály, Bognár István, és velük a sor még közel sem teljes. Ilyen kaliberű játékosok akár egyetlen mozzanattal is el tudnak dönteni egy meccset. Erre nagyon figyelnünk kell, mert ebben az időszakban egy ilyen megoldás pontot, pontokat jelenthet bárki számára.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók