A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Csak a Honvédra koncentrálunk

Pénteken 18:30-kor a Budapest Honvéd vendége lesz csapatunk a Bozsik Arénában. A találkozó előtt Szabó István elmondta, most is nagyon nehéz mérkőzésre számít ellenfelünk otthonában.

– A Honvéd elleni mérkőzés következik már pénteken, hogyan várjátok a mérkőzést azok után, hogy eddig két döntetlen egymás ellen a csapatok mérlege?

– Mindkét korábbi mérkőzésen úgy találkoztunk a Honvéddal, hogy tulajdonképpen új edzője volt ellenfelünknek. Más elképzelésekkel is játszott ezeken a találkozókon ellenfelünk. A kispesti mérkőzés abszolút döntetlennek felelt meg a játék képe alapján, talán Kecskeméten viszont közelebb járt a győzelemhez a Honvéd. Mindig fel tudtunk állni, de sok nehézséget okozott akkor a nehéz talaj is, illetve ellenfelünk is jól futballozott. Azt gondolom, hogy ez újra egy másik mérkőzés lesz. Mindkét csapatnak fontos a három pont megszerzése, a Honvédnak is mindent meg kell tennie, hogy hazai pályán nyerjen. Erős és nagy klub a Honvéd, nyilvánvalóan nem szeretne a másodosztályban szerepelni jövőre, de mi próbáljuk megvalósítani a saját játékunkat.

– Horváth Krisztofer és Vágó Levente eltiltott, két helyen is biztosan változtatnod kell a kezdőcsapaton.

– Vannak nehézségeink a jelenlegi helyzetben, de ez csak tény, ahogy szoktam is mondani. Nem foglalkozunk ezzel, mert számítottunk arra, hogy idővel összegyűlnek a sárga lapok, jön sérülés, ezt nem lehet teljesen kikerülni. A csapaton viszont úgy látom, hogy kiheverte a hazai vereséget és pontot, pontokat szeretnénk szerezni.

– Sok szurkoló várható Kispestre, az FTC ellen pedig eldőlt, hogy biztosan telt ház lesz. Egymás után kétszer is tele lesz a Széktói Stadion, ez mennyi plusz motivációt jelent számotokra? 

– Most csak a Honvédra koncentrálunk a csapattal, hiszen nagy a tét itt a bajnokság végén. Négy mérkőzésünk maradt arra, hogy megszerezzük a hőn áhított dobogót. Nehéz meccsek maradtak hátra, elég ehhez csak annyi, hogy a Ferencváros lesz majd a legközelebbi ellenfelünk hazai pályán. Most csak annyira tekintenék előre, hogy természetesen óriási megtiszteltetés számunkra, hogy ennyi ember kíváncsi ránk és a Fradira. Az is tény most már, hogy a szezon végére eljutottunk oda, hogy kicsinek bizonyul a Széktói Stadion, amire nagyon rég volt példa, ennek külön örülünk. A figyelmünket azonban ez nem viheti el, csak a péntek esti meccsre szabad koncentrálnia most mindenkinek.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók