A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Bízom benne, hogy sokan lesznek mögöttünk

Vasárnap 13:30-kor a Debreceni VSC-t fogadja csapatunk a Széktói Stadionban. Szabó István a találkozó kapcsán elmondta, szeretnék pozitív szájízzel zárni az évet szurkolóikkal.

– Jön az év utolsó mérkőzése, hogyan készültök rá?

– Abban bízom a stábommal, hogy akik szeretik Kecskeméten a labdarúgást és a csapatot, azok most is ott lesznek mögöttünk a lelátón. A játékosokkal egyetemben az összes megmaradt tartalékunkat ki fogjuk vinni a pályára, ez a minimum, ami elvárható tőlünk az utolsó hazai meccsen, hiszen nagyon jólesik az a támogatás, amit folyamatosan kapunk. Ezt szeretnénk meghálálni.

– A tavalyi két dobogós találkozik majd, milyen ellenfélre számítasz?

– A Debrecen egy nagyon jó csapat, határozott filozófiával, egy kitűnő edzővel. Túlzás nélkül mondhatom, hogy Srdjan Blagojevic újítóként érkezett meg a magyar bajnokságba, amit játszik a Debrecennel, az mindenki számára példaértékű. Mondom ezt a legnagyobb tisztelettel, mert a Debrecen fizikálisan és taktikailag is nagyon rendben volt legutóbb az MTK ellen is, balszerencsés vereséget szenvedtek. Remek meccseink voltak eddig rendre ellenük, már az NB II-ben a kupában elkezdődött ez, aztán tavaly is három emlékezetes találkozót vívtunk. Az idei első meccsen volt egy jó félidőnk, de a másodikban azonnal kihasználta a hibáinkat ellenfelünk. Hazai pályán természetesen szeretnénk pontot, pontokat itthon tartani, ennek kapcsán nagyon motiváltnak érzem a csapatomat. Bízom benne, hogy nem fogunk csalódást okozni. Kifogásokat most sem fogunk keresni, csak az lebeg a szemünk előtt, hogy az idei utolsó mérkőzés utána pozitív hangulatban köszönjünk el szurkolóinktól.

– Mennyi motivációt ad az évzárás kapcsán az, hogy ez egy különösen sikeres esztendő volt?

– Mindig összességében vizsgáljuk az adott évet, és az egyértelmű, hogy ez volt Kecskemét történetében a legcsodálatosabb. A bajnokságban egy feljutó csapatnak ezüstérmet szerezni, kijutni a nemzetközi porondra, ott megszerezni első győzelmét, felemelő dolog. Pont ezért szeretnénk arra a bizonyos i-re feltenni a pontot, de ezt szavak helyett tettekkel szeretnénk alátámasztani vasárnap. Szeretnénk úgy elmenni erre a rövid téli pihenőre, hogy jó eredményt értünk el.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók