A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: Az idegeskedés nem vezet sehova

Vasárnap 16:30-kor az FTC lesz az ellenfelünk a Széktói Stadionban. A találkozó kapcsán Szabó István vezetőedző is megosztotta gondolatait, aki elmondta, hogy egészséges drukkot érez csapatán, ami reményei szerint pozitív teljesítménybe fog átmenni. A válogatott szünetben nem kizárólag a Fradira, hanem az évből hátralévő meccsekre próbáltak felkészülni már.

– A címvédő FTC-t fogadjátok, túlságosan nem kell bemutatni az ellenfelet. Hogyan készültetek a szünetben a mérkőzésre? 

– A válogatott szünet még a Tiszakécske elleni mérkőzéssel indult el, addig csak a kupára koncentráltunk. Azóta volt két hetünk, hogy a játékosoknak megfelelő pihenőt adjunk a megfelelő fizikális és taktikai felkészítés, teljesítményfokozás mellett. Sokszor elhangzott, hogy volt két hetünk készülni a Ferencvárosra, de mi nem csak ezt a mérkőzést néztük, hanem azt a nyolc bajnokit és egy kupameccset, ami még vár ránk ebben az évben. Mindenki tudja, hogy a Ferencváros az ország legnépszerűbb csapata, ki is magaslik a mezőnyből. Eddigi 6 mérkőzésüket megnyerték a bajnokságban, csupán egy gólt kaptak, és az is beszédes, hogy kiket és milyen különbséggel győztek le. Ott van a sorban mindkét tavalyi dobogós, a Puskás Akadémia és a Kisvárda, valamint a tavalyi negyedik Fehérvár is. A felkészülésünk egyébként semmivel nem volt másabb a Fradira sem, alkalmazott taktika felkészítés zajlott. Ahogy többször mondtuk már, tudjuk, hogy nagyon jó csapat jön hozzánk, mely akármilyen összeállításban érkezik, nagyon komoly erőt képvisel. Minden erőnkkel azon voltunk és vagyunk viszont, hogy tisztességgel felkészüljünk a vasárnapi meccsre.

– Sok játékos először játszhat az FTC ellen, az érdeklődés is mindig nagyobb egy ilyen mérkőzés kapcsán. Mit láttál rajtuk a héten? 

– Ez természetes, mi is beszélgettünk róla, hogy még most is van három olyan játékosunk Grünvald Attila, Szalai Gábor és Vágó Levente személyében, akik már az NB III-ban itt voltak, és most a Ferencváros ellen futhatnak ki a pályára, ami hatalmas büszkeségre adhat okot. Abba a hibába sem szeretnénk esni viszont, hogy a nagy tisztelet mellett, amit minden csapatnak megadunk kivétel nélkül, most elkezdjünk idegeskedni. Az nem vezet sehova. A srácokban van egy jó értelemben vett drukk, a szakmai stábbal abban bízunk, hogy ez pozitív teljesítménybe megy át. A nézőszám nyilván köszönhető a Ferencvárosnak is, de aki követi a hazai meccseinket, az tudja, hogy ettől függetlenül is nagy érdeklődés övezi a meccseinket a Széktói Stadionban. Nagyszerű érzés lesz persze úgymond telt ház előtt játszani mindenkinek.

– Te milyen emlékeket őrzöl a Fradiról? 

– Volt alkalmam nekem is vezetőedzőként és pályaedzőként is a Fradival meccselni. Mindig nagyszerű érzés egy ilyen népszerű klub ellen készülni. Hatalmas tisztelettel vagyok a Ferencvárossal szemben is, de a kezdősípszótól ez egy kőkemény játékba fog átmenni. Bízom benne, hogy nekem is jó emlék lesz ez a mérkőzés, de most is azt tudom mondani, hogy akármi is lesz a vége, gyorsan el kell felejteni, és már a hátralévő találkozókra készülni. Reményeink szerint ezt a három hetet jól használtuk ki, és amikor november 12-én, az őszi szezon végeztével visszatekintünk, akkor azt mondhatjuk, hogy jó munkát végeztünk. Nem az a legfontosabb, hogy miként alakul a Fradi elleni mérkőzés például, hanem az, hogy teljesítsük azt a pontszámot, ami szükséges bennmaradáshoz.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók