A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Szabó István: A játékelveinket szeretnénk megvalósítani

Szerdán 17:30-kor az NK Aluminij vendége lesz csapatunk a szlovéniai edzőtábor első, a nyári felkészülés második mérkőzésén. A találkozó előtt Szabó István osztotta meg várakozásait.

– Miként zajlott eddig a szlovéniai edzőtábor?

– Nem ért meglepetés minket itt Radenciben, hiszem harmadik éve tartjuk már itt a nyári edzőtáborunkat. Kitűnő feltételek adottak, akár a szállodát, a kiszolgálást, vagy a pályák minőségét nézem. Minden igényt kielégítő komforttal rendelkeznek a szobák is. Két nap alatt négy edzést tartottunk, ezek komplex formában zajlottak. Még mindig a fizikális részen van a hangsúly, emellett a technikai és a taktikai elemek is megjelennek. Új taktikai elemek is szerepelnek természetesen a repertoárunkban amellett, hogy a korábbiakat finomítjuk. 

– Jön az első edzőmeccs szerdán, milyen céllal vágtok neki?

– Egy edzőmeccset természetesen ebben az időszakban a stáb és a játékosok is jobban várnak a kemény edzések után. Fontos is, hiszen három hét múlva nemzetközi mérkőzés vár ránk. Egy most feljutott szlovén csapat lesz az ellenfelünk, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a játékelveinket szeretnénk megvalósítani. Még mindig akadnak hiányzóink kisebb sérülések miatt, de ahogy mondtam, a harmadik héten csúcsosodik ki nálunk a terhelés. Akinek kisebb-nagyobb problémája akad, biztosan nem fog pályára lépni, mert nem akarunk komolyabb sérülést ebből. Ezért is utaztunk el bő kerettel, így meg tudjuk oldani ezt a helyzetet is. Ezúttal kétszer 60 perces meccsre kerül sor, majd az egész heti munkát követően szombaton kétszer 45 perc lesz. A mai meccs előtt is megvolt a programunk egyébként, hiszen a reggeli és az ebéd között egy sétára és egy videózásra is sor került még. Nagyon bízom benne, hogy jó meccset tudunk játszani, nem lesznek sérültjeink, mert sajnos a tiszakécskei meccs után egy-két játékosunk kiesett. Remélem, ezt most megússzuk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók