A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Soroksáron kezdünk idén a MOL Magyar Kupában

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában csapatunk az NB II-es Soroksár SC vendége lesz péntek este 20:00-os kezdéssel. Nehéz ellenfelet kell legyőzni, ha a következő körben is szeretnénk ott lenni.

A Soroksár rendkívül stabil klubnak számít az NB II-ben, Lipcsei Péter vezetésével a legutóbbi idényt az 5. helyen fejezték be a hazaiak, de voltak már korábban a negyedikek is a másodosztályban. Ebben a szezonban is erős középcsapatnak számít ellenfelünk, jelenleg a 8. helyen állnak az NB II-ben. Keretük jó elegye a rutinos és fiatal játékosoknak, Holczer Ádám és Katona Máté korábban kecskeméti sikereknek is részese lehetett az NB I-ben, de a Ferencvárosban is futballoztak például.

Szabó Istvánnak három hiányzóval kell számolnia, hiszen Nikitscher Tamás és Banó-Szabó Bence után Nagy Krisztián is hosszabb időre dőlt ki. Rajtuk kívül viszont mindenki bevethető, és a válogatott szünet után kellő frissességgel készülhet csapatunk is a kupameccsre. A két együttes legutóbb a 2021/2022-es idényben találkozott, akkor mindkét találkozón kecskeméti siker született a másodosztályban, de Soroksáron ezért akkor is nagyon meg kellett dolgozni.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Nagyon erős NB II-es klubot kaptunk. Bár a válogatott szünetekben mindig NB II-es csapatokkal szoktunk találkozni, most különösen jól szolgálta a felkészülésünket, hogy a Tiszakécskével játszhattunk a múlt héten. Egy olyan ellenfelet kaptunk, mely évek óta nagyon stabil a másodosztályban. Hosszú ideje ugyanaz a stáb dolgozik a keret mellett Lipcsei Péter vezetésével, kiemelkedő eredményeket is elérnek, emellett a játékosokat is nagyszerűen képezik. A Ferencvárossal nagyon szoros szakmai kapcsolatban vannak, a náluk pallérozódó fiatal játékosok képességeiről személyesen is meggyőződhettem, hiszen Nagy Olivér is tőlük érkezett hozzánk nyáron, de a korábbi időszakból is lehetne mondani neveket. Személy szerint is nagyon jó kapcsolatban vagyok a stábjukkal, több emlékezetes mérkőzést is vívtunk már a múltban. Szeretnénk továbbjutni, de így van ezzel szerintem a Soroksár is, mert egy meccsen előfordulhat bármi. Látjuk mi is, hogy nagyon jó játékosaik vannak, stabil rendszerben futballoznak, amire fel kell készülnünk.

Szurkolói információk

A Szamosi Mihály Sporttelep vendégszektora a Haraszti útról közelíthető meg, a 2-es és 3-as szám jelöli a belépési pontot és a szektort. A belépők egységesen 1200 forintba kerülnek, a 10 éven aluliak ingyen tekinthetik meg a találkozót. A hazai klub kérése alapján fényképes igazolvány mindenképpen legyen drukkereinknél.

A vendégszektor 300 fő befogadására alkalmas, a belépőket meccsnapon 18:30-tól a helyszínen árulják majd. A találkozót az M4 Sport is közvetíti.

A sporttelep címe: Szamosi Mihály Sporttelep, 1239 Budapest, Haraszti út 26.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók