A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Siker az első edzőmeccsen a Csákvár ellen

Szombaton első téli felkészülési mérkőzését játszotta csapatunk az NB II-es Csákvár ellen. A nagy hideg ellenére is népes szurkolótábor gyűlt össze a Széktói Stadion műfüves pályáján, akik két kecskeméti gólt és győzelmet ünnepelhettek végül.

Ahogy arra a mérkőzés előtt Szabó István is utalt, a felkészülési időszak során kisebb betegségek és sérülések előfordulnak, emiatt nem kapott szerepet ezúttal Kersák Roland és Horváth Krisztofer sem a találkozón. Tóth Barna sem lépett pályára, akinek 2024 nyarán lejáró szerződését több alkalommal is szerette volna már meghosszabbítani klubunk, azonban ezek a folyamatok nem jártak sikerrel. Tóth Barna játékjogát így megfelelő ajánlat esetén értékesíteni fogjuk az átigazolási időszakban ebben a helyzetben, de konkrét megállapodás még egyetlen klubbal sem született. A kerethez kapcsolódó hír még, hogy Kiss Bencével közös megegyezéssel szerződést bontottunk.

Új arcok is pályára léptek a csapatban, Derekas Zoltán és Helmich Pál már a téli felkészülés eleje óta csapatunkkal készült, a Csákvár ellen kezdőként bizonyíthattak. Több fiatal is újra lehetőséget kapott mérkőzésen az NB I-es csapatban, így Artner Dávid, Kovács Kolos, Polyák Kristóf, valamint az NB III-as kerethez tartozó Hatvani Dániel.

A mérkőzésre Szabó István két részre osztotta a keretet, elöljáróban mindenkinek 45 perces terhelést irányzott elő szinte kivétel nélkül. Mezőnyben csordogált eleinte a játék, egy vendég fejes okozott némi izgalmat, majd a másik oldalon Derekas átlövése kerülte el a kaput. Jó húsz perc elteltével egyre több lehetőség alakult ki a csákvári kapu előtt. A 21. percben Nagy lőtt fölé Pálinkás lekészítéséből, majd Derekas sem talált kaput távolról. A 33. percben már góllá érett az egyre erősödő kecskeméti fölény, egy formás bal oldali akció végén Leoni indította be a felzárkózó Iyinbort, akinek középre passzolt labdája először még lepattant egy védőről, de aztán Meszhi végül megtalálata a rést a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A félidő végén további lehetőségek adódtak az előny növelésére, a 37. percben Artner passzából Leoni tört kapura, Pécsi azonban szépen védett. Három perccel később is ez volt a forgatókönyv, akkor Pálinkás hozta helyzetbe Leonit, aki megint nem tudott túljárni a vendég portás eszén. A félidő végén Pálinkás csúsztatta még kapura Artner beadását, de ezt is megfogta Pécsi.

Szünetben mindkét csapat gyakorlatilag sort cserélt, a játék képe azonban nem változott, sőt, gyakorlatilag végig a csákvári térfélen zajlott fordulás után a játék. A hatalmas mezőnyfölény kezdetben nem párosult nagy helyzettel, az utolsó passzokba, beadásokba és megoldásokba rendre pici pontatlanság csúszott, vagy odaért egy védő. A 68. percben Zsótér szögletét Belényesi fejelte fölé, majd nem sokkal ezután Zeke kitűnően centerezett, Szendrei lövésre lendülő lába elől azonban elpiszkálta a védő a labdát. A 75. percben már minden a helyére került, egy villámgyors akció Lukácstól indult, aki a jobb oldalon beindította Szendreit, lapos beadását aztán Banó-Szabó vágta be közelről (2-0). A hajrában még lett volna lehetőség a különbség növelésére, de újabb gól végül nem született, maradt a 2-0. További edzőmeccseit már Törökországban, a beleki edzőtáborban vívja meg csapatunk a bajnoki rajtig, elsőként szerdán a koszóvói Llpai ellen.

Kecskeméti TE – Aqvital FC Csákvár 2-0 (1-0)

Kecskemét, 300 néző.

KTE (1. félidő): Fadgyas - Nagy O., Szűcs K., Polyák K., Iyinbor, Leoni - Derekes, Helmich (Hatvani 30.), Meszhi, Kovács K. (Artner 30.) - Pálinkás.

KTE (2. félidő): Varga B. - Májer, Szabó A., Belényesi, Katona L., Zeke - Zsótér, Vágó, Artner (Banó-Szabó 65.), Szendrei – Lukács D.

Gól: Meszhi (33.), Banó-Szabó (75.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók