A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Rangadót vívunk Szegeden a MOL Magyar Kupában

A MOL Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutásért száll harcba a Kecskeméti TE szerdán 19 órakor, Szabó István csapata az NB II.-es Szeged-Csanád GA vendége lesz. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el a regionális rangadón.

A Szeged az NB II.-ben kifejezetten jól szerepel, nem titkolt célja a feljutás kiharcolása a gárdának. Ettől jelenleg nyolc pontra vannak a hazaiak és az 5. helyen állnak a másodosztályban, legutóbb Soroksáron játszottak 1-1-es döntetlent. A Szeged kerete tele van rutinos játékossal, Márkvárt Dávid válogatott múlttal is rendelkezik, de igaz ez Tóth Bencére is, Prosser Dániel neve ugyancsak ismerős lehet. A Szeged éppen egy Bács-Kiskun vármegyei gárdát búcsúztatott első nekifutásra, Baján nyertek 7-0-ra. A bajnokságban csupán egyszer kaptak ki, ami szintén beszédes, még ha sok döntetlent is játszottak.

Szabó István együttese Soroksáron nyert 2-1-re az előző fordulóban a kupában, így van már tapasztalat arról, milyen egy jó erőkből álló NB II.-es csapat vendégeként pályára lépni. A Szegeddel legutóbb még a feljutással záruló szezon során vívtunk izgalmas csatákat, akkor a Szent Gellért Fórumban a hazaiak nyertek 2-0-ra, de a Széktóiban egy 4-0-os diadallal vágtunk vissza. Sűrű hét ez a mostani mindkét csapatnak, hiszen a Szegedre is fontos bajnoki vár majd vasárnap, Kecskemétre pedig a Ferencváros érkezik majd, ennek megfelelően nagyon nem mindegy, hogyan sakkozik játékosaival a két tréner. Szabó István a meccs előtt elmondta, céljuk a továbbjutás.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Amióta az eszemet tudom, a Kecskemét–Szeged meccsek mindig igazi rangadónak számítottak, akármilyen osztályban is találkoztak a csapatok. Nagyon jó a viszonyunk ellenfelünkkel, sokszor kötünk le egymás ellen edzőmeccseket is, munkásságukat abszolút tisztelem. Gyönyörű létesítménybe megyünk, Szegedet egyébként is nagyon kedvelem, sokszor jártam már ott egy jó halászlé kedvéért is. Ami persze ennél lényegesebb, hogy kifejezetten jó csapatnak tartom a Szegedet, egy stabil játékrendszerben futballoznak, melyhez jó játékosokat igazoltak. Elég csak Márkvárt Dávid vagy Prosser Dániel nevét említenem, akiknek nagyon komoly tapasztalatuk van magasabb osztályban is, a teljes sor persze ennél is hosszabb a keretet böngészve. Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, ami mindig veszélyes szituáció, a hazai pálya előnye ilyenkor sokat jelent. Két mérkőzés vár ránk a héten, így folyamatosan vizsgáljuk a játékosok állapotát, hiszen hétvégén a Ferencvárost fogadjuk, és a bajnokságban is minden pontnak hatalmas értéke van. A továbbjutás a célunk mindentől függetlenül, hiszen szeretnénk megörvendeztetni szurkolóinkat.

Szurkolói információk

A Szent Gellért Fórumban névre szóló jegyértékesítés zajlik. Jegyet személyi igazolvánnyal, klubkártyával, vagy MLSZ futballkártyával lehet vásárolni a mérkőzésre. Több jegy vásárlásra esetén minden szurkoló igazolványának rendelkezésre kell állnia a vásárlásnál.

A vendég szektor a mérkőzés előtt kettő órával, azaz 17 órakor nyit ki szerdán, a jegyek egységesen 1000 forintba kerülnek. Az esetleges sorban állás elkerülése érdekében a hazai klub kérése az, hogy elővételben vásárolják meg szurkolóink a jegyeket, ezt szokás szerint a Jegymesteren keresztül tehetik már meg.

Gépkocsival a Kereskedő közben, illetve a Városgazda utcában, a Szent Gellért Fórum közvetlen közelében számos parkolóhely áll rendelkezésre.

A mérkőzést a televízió ezúttal nem közvetíti.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók