A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Ponttal térhettünk haza az éllovastól

Vasárnap az NBIII. közép csoportját vezető Szentlőrinchez látogatott a Kecskeméti TE. A kevés helyzetet hozó találkozón inkább a küzdelem dominált, végül egy-egy szöglet után szerzett találattal osztoztak meg a csapatok a pontokon.

Szabó Tibornak ezúttal nélkülöznie kellett a Pakson megsérülő Vladul Stefant, mellette Tóth Roland és Takács Krisztofer sem volt bevethető, bekerült viszont Szabó Dávid és Nádudvari Alex is. A találkozó úgy kezdődött, ahogy azt talán várni is lehetett, az éllovas próbált dominálni, mezőnyfölényt kialakítani, de ez nem igazán sikerült nekik, az első 20 perc kiegyenlített mezőnyharcot hozott. A 20. percben aztán az első lehetőségét gólra váltotta a Szentlőrinc, Hampuk lőtt be élesen egy szögletet, amit először a felsőlécre fejeltek a hazaiak, ám a levágódó labdát Kerekes már a hálóba bólintotta közelről (1-0). A gól önbizalmat adott a Szentlőrincnek, igyekeztek volna gyorsan megduplázni az előnyt, de Sili lövése nem okozott veszélyt, a 34. percben aztán szerencsénk is volt, a visszagurított labdát Hampuk a jobb alsó mellé lőtte 15-ről. A félidő hajrájában egy kisebb tűzijátékot is túl kellett élnünk, Kunsági előbb kitolt egy átlövést, majd a szöglet után a védőkkel közösen kellett tisztáznia egy kapu előtti kavarodás során.

Szünetben Selyem Zsolt beállításával igyekezett frissíteni Szabó Tibor, és az egyenlítés gyorsan össze is jött. Zámbori tekert középre egy szögletet a 49. percben, ami meg is csúszott, a hosszún aztán Markó érkezett, akinek fejesébe már csak beleérni tudott a vonalon álló védő (1-1). A gól után érezhetően idegessé vált az éllovas, igyekeztek újabb gólt begyötörni valahogy, de játékosaink felvették a kesztyűt, jól és határozottan védekeztünk, ebből helyenként jó kontrákat is tudtunk vezetni: Nádudvari elől az utolsó pillanatban tisztáztak a tizenhatoson belül, Peres beadása kicsit ment csak el az érkezők előtt. A Szentlőrinc meddő labdabirtoklási fölénye nem hozott tiszta helyzetet, csupán két fejest jegyezhettünk fel, amik azonban nem találtak kaput. A hajrában még Hleba szabadrúgása pattogott mellé, illetve a lefújás előtt Markó kemény oldalszabadrúgást fejelték ki, a játék képe alapján azonban igazságos eredmény született.

Szentlőrinc SE – Kecskeméti TE 1-1 (1-0)

NBIII. közép csoport, 19. forduló

SZLSE: Pacéka – Nagy R., Bodó, Keresztes, Németh – Fenyvesi (Hleba 68.), Nikics – Vojnics (Harsányi 62.), Hampuk, Sili – Tihanyi (Milikics 75.).

KTE: Kunsági – Bagó, Nánási, Urbán, Zámbori – Szabó D. (Selyem 46., Farkas 86.), Terbe, Markó, Nádudvari (Zámbó 72.) – Peres, Balog.

Gól: Keresztes (20.) ill. Markó (49.)

Sárga lap: Nánási, Kunsági

Turi Zsolt (a Szentlőrinc vezetőedzője): Kontroll alatta tartottuk a meccset, annak ellenére is, hogy nem játszottunk jól és kreatívan. Több oka is volt annak, hogy nem tudtunk annyira dominálni, mint amennyire szerettünk volna. Ideges volt a társaság, hiszen az elmúlt időszak mérkőzései nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna, emellett a pálya talaja sem volt alkalmas arra a rövid passzos játékra, amit mi játszani szoktunk. Sok hiba csúszott a játékunkba, kevés támadást tudtunk vezetni. Hiába voltak meg a lehetőségeink 1-0 után az első félidőben, megint egy olyan meccset játszottunk, hogy az ellenfél egyetlen kapura lövését gólra váltotta. Ezeket a meccseket kellene behúzni, de most olyan passzban vagyunk, hogy ez nem sikerül. Ettől függetlenül minden elismerésem Kecskemété, nagyon kulturáltan, zártan és jól kontrázva játszottak.

Szabó Tibor (a Kecskeméti TE vezetőedzője): Küzdelmes meccsen vagyunk túl, melyen az első félidő nagyon kiegyenlített volt. A második elején gyorsan egyenlíteni tudtunk, innentől többet birtokolta a labdát a Szentlőrinc, de igazán nagy helyzetük nem adódott. A kontráinkban volt veszély, de én azt gondolom, hogy ebben a meccsben ennyi volt: két pontrúgás, kevés játék, kevés helyzet. Az biztos, hogy ez a pont akkor érhet sokat, ha hazai pályán nyerni tudunk a Hódmezővásárhely ellen.

A Kecskeméti TE következő meccsére kivételesen szombaton kerül sor, március 23-án (szombaton) a Hódmezővásárhelyi FC-t fogadjuk 15:00-kor a Széktóiban.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók