A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Pontot szereztünk Diósgyőrben is!

A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 4. fordulójában a Diósgyőri VTK vendége volt Miskolcon a hétközi fordulóban. Ahogy azt Szabó István a mérkőzés előtt kecskeméti részről jelezte, a Csákvár elleni hazai mérkőzés prioritást élvez számukra, így ennek megfelelően több helyen is változtatott csapatán, csak Belényesi Csaba maradt hírmondónak az utóbbi három kör alapgárdájából. Kondás Elemér is megkeverte lapjait, főleg a támadószekcióban frissített.

A hazaiak kezdtek aktívabban, a 4. percben Hornyák fejelt mellé, majd két minutummal később Könyves tekert a bal felső mellé. A 13. percben mégis elhalkult a DVTK Stadion, miután Marsa oldalszabadrúgását Szalai Gábor bólintotta a jobb alsóba (0-1). A hazaiak érezhetően megfogta a gól, sok volt a pontatlan passz, ráadásul akár kettőre is nőhetett volna az előny, de Belényesi lefejelt labdáját Buna jó 6 méterről fölé rúgta kapásból. Bő 25 perc elteltével érzhetően erősödött egy kicsit a hazai fölény, és a 33. percben egyenlítés lett ennek az eredménye, Hornyák közeli lövését még védte Kersák, de nem sikerült felszabadítani, és a tömegből Könyves talált végül be (1-1). A 37. percben Puskás törhetett egyedül kapura, 16 méterről megcélozta a jobb alsót, de Póser kitolta. A félidőt végül Szuhodovszki mellé szálló átlövése, majd Horváth szintén kaput elkerülő fejese zárta le.

A második félidő elejét igyekezett megnyomni a Diósgyőr, egy alkalommal Gálnak kellett tisztáznia a kapu torkából, de ezzel együtt ez a miskolci fölény inkább meddő volt. A 62. percben előbb egy DVTK fejest jegyezhettünk fel, majd rögtön a kontrából Grünvald került tiszta ziccerbe, de ballal a hosszú alsó mellé gurított. A hajrába lépve Hegedűs tekert mellé egy szabadrúgást, majd a 81. percben Szatmári fejelt fölé, de az utolsó percekben bizony Póser kapus is nagy munkában volt. Egymás után két Nagy szöglet után jött fejes, Vágóét fölé tolta, majd Tóth Barnáét lábbal hárította. A döntetlen alapvetően igazságosnak mondható a látottak alapján, igaz, ehhez az is kellett, hogy a 92. percben Horváth néhány méterről fölé piszkáljon egy beadást.

Diósgyőri VTK – KTE HUFBAU 1-1 (1-1)

Miskolc, v: Hanyecz B. (Medovarszki J., Tőkés R.)

Merkantil Bank Liga, 4. forduló

DVTK: Póser – Eperjesi (Hegedűs 46.), Szatmári, Polgár, Bárdos – Oláh, Zsemlye (Jurek 83.) – Könyves, Németh (Molnár 66.), Suljic (Horváth Z. 35.) – Hornyák (Szűcs 83.).

KTE: Kersák – Buna, Gál, Belényesi, Szalai G., Grünvald – Szuhodovszki (Nagy 76.), Szalai J. (Tóth B. 53.), Marsa (Vágó 76.) – Puskás (Lukács 66.), Tóth D.

Gólszerzők: Könyves (34.) ill. Szalai G. (13.) 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók