A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Pisont és Szabó is jó meccset, illetve győzelmet vár csapatától

Vasárnap a Honvéd II. vendége lesz a Kecskeméti TE a Bozsik Stadionban, ahol könnyen lehet, hogy ez lesz az utolsó tétmeccs a bontási munkálatok megkezdése előtt. A komolyabb múlttal is rendelkező Honvéd – KTE párharc előtt a két vezetőedzőt, Pisont Istvánt és Szabó Tibort kérdeztük várakozásaikról.

Pisont István (Budapest Honvéd-MFA II.):

„Elindult egy sorozatunk a csepeli pályán, ami nem nagyon jött be, ez látszott is az eredményeken. Nagyon az elején jártunk a csapatépítésnek, ráadásul rögtön erős és rutinos ellenfelekkel találkoztunk, ahol még kijött a rutintalanságunk. A körülmények sem voltak megfelelőek, így menet közben kértük, hogy visszatérhessünk a Bozsik Stadionba, ami nekünk a hazai várunk tulajdonképpen, tavaly is mindig itthon játszottunk, itt érzik otthon magukat a játékosok is. Nem is a búcsú az, ami foglalkoztat minket, az előzmények tükrében örülünk annak, hogy egy jó pályán, egy szép stadionban, NBIII-hoz méltó körülmények közt szerepelhetünk, illetve tudjuk játszani a saját játékunkat. Reménykedve várjuk a Kecskemét elleni meccset is, mert jó formában vagyunk, eredményesen szerepelünk, jól is játszunk, tehát elkaptuk a fonalat. Nyerni szeretnénk hazai pályán, de azt nagyon jól tudjuk, hogy figyelni kell, a KTE-t egy jó ellenfélnek tartom. Takács Krisztofer például annak idején még játékosom volt az korosztályos válogatottban, de több rutinos futballista is szerepel a keretben. Fel van adva tehát a lecke, bízom benne, hogy egy kulturált és jó meccset tudunk játszani, mely után győztesen hagyhatjuk el a pályát.”

Szabó Tibor (Kecskeméti TE):

„Még játékosként, az MTK színeiben játszottam a Bozsikban, pont akkor bajnok is lett a Honvéd, éppen a mi meccsünk után ünnepeltek. Most ezt nem szeretnénk, a három pontért megyünk. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, de ez ebben a bajnokságban minden találkozóra igaz, tényleg nüanszok dönthetnek. Egy fiatal csapatról van szó, rutinos játékosokkal megerősítve, de mi szeretnénk a saját játékunkat játszani. Most még abszolút kiszámíthatatlan, hogy kik lehetnek náluk a visszajátszók, a szombati NBI-es meccs után talán már tisztább képet kaphatunk arról, hogy kinek a játékára lehet esély. Erősségük, hogy fiatalok, gyorsak, agresszívek, nagyon direktben támadják a kaput, széleken is veszélyesek. Ezt nekünk védekezésben meg kell oldanunk, illetve kombinatív játékkal továbbra is sikeresek lehetünk. Az utolsó 6 bajnokira sem változnak a céljaink, szeretnénk minden meccset megnyerni, minden ellenfelünk ellen így fogunk pályára lépni. A lehető legtöbb pontot szeretnénk begyűjteni, az viszont mindenképpen pozitív lenne, ha nem kapnánk már ki.”

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók