A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nem sokszor találkoztunk eddig a Soroksárral

Pénteken 20:00-os kezdéssel a Soroksár vendége lesz csapatunk a MOL Magyar Kupában. A két együttes eddig nem sokszor találkozott tétmérkőzésen, igaz, van egymásról élményük a közelmúltból.

A Soroksár SC-t 1999-ben alapították, és a klub rövid úton el is jutott a harmadosztályig a 2000-es évek elejére, majd a különböző átszervezések eredményeként az NBII-ben folytathatta az egyesület 2005-től. A „Sori” 2008-ban kiesett, majd 2013-ban és 2014-ben is megnyerte az NBIII-as bajnokságot, a feljutás óta stabil tagja a másodosztálynak. Az első tízből egyetlen alkalommal sem csúszott ki a klub, a legjobb eredményük a 2017-es 4. hely, míg az előző szezont 5. pozícióban fejezték be.

Jó kapcsolatot ápolnak a Ferencvárossal, sok fiatal érkezik hozzájuk kölcsönbe, illetve korábbi FTC játékosok is rendre találhatóak a keretben. Ebbe a sormintába illik Katona Máté és Holczer Ádám is például, akik a kecskeméti drukkereknek is ismerősek lehetnek természetesen, hiszen lila-fehérben is futballoztak. A csapat edzője sem tagadhatja meg zöld-fehér múltját, Lipcsei Pétert senkinek sem kell bemutatni, a Soroksárt 2017 óta irányítja. Idén sem kezdték rosszul a bajnokságot a hazaiak, hiszen három-három győzelem és vereség mellett egyszer játszottak döntetlent, így a 8. helyről várják a folytatást az NB II-ben.

Soroksár–KTE meccseket túl sok alkalommal még nem rendeztek, akkor is mindannyiszor a másodosztályban. A 2005/2006-os szezonban a fővárosban 2-1-es hazai siker született, míg a Széktói Stadionban Potemkin és Balla góljaival 2-2-es döntetlen lett a találkozó vége. Nem is olyan régen azonban ismét összefutottak a csapatok, hiszen a 2021/2022-es idényben is egy bajnokságban szerepeltek. Igen emlékezetesre sikerült a hazai meccs számunkra, hiszen feljutásunk utáni első sikerünk 5-2-es végeredménnyel zárult, Lukács Dániel egymaga négy gólt lőtt azon a találkozón, de Belényesi Csaba is betalált. A soroksári visszavágó már körömrágós izgalmakat hozott, hiszen úgy nyertünk idegenben 3-2-re, hogy a hosszabbításban büntetőt hibázott Lőrinczy Attila hazai oldalon. Érdekesség, hogy Belényesi Csaba ezen a találkozón is betalált, tehát szeretett a „Sori” ellen játszani.

Pénteken a MOL Magyar Kupában jön a folytatás 20:00-os kezdéssel.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók