A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nem bírtuk el a hiányzókat, döntetlen a Dunaújváros ellen

A KTE HUFBAU a bajnokság 13. fordulójában a Dunaújvárost fogadta a Széktói Stadionban. Gombos Zsoltnak három alapembere is hiányzott ezúttal a védekező szekcióból, ami soknak bizonyult, a küzdőszellemünk ezúttal döntetlenre volt elég.

Kis Balázs, Vágó Levente és Grünvald Attila eddig nem hiányozhatott kezdőcsapatunkból, ám most mindhárman csak a lelátóról nézhették a meccset eltiltás vagy sérülés miatt. Gombos Zsolt egy más játékrendszerben próbálta is pályára küldeni a csapatát, ami a mérkőzés elején ígéretesnek is tűnt. Az 5. percben Lukács került ziccerbe, de kapu fölé bombázott, majd a 16. minutumban Tóth beadására robbant be Jakab, de fejese célt tévesztett. Az egész első félidőre masszív hazai nyomás volt jellemző, így mondhatni a semmiből érkezett egy vendég gól. A 31. percben eladtuk a labdát az ellenfél térfelén, amiből kontrát vezetett a Dunaújváros, az akció végén Novák érkezett középen, és használta ki azt, hogy fellazultunk hátul (0-1). A meccs képe nem változott, a 35. percben Kerekes fejesét kellett fölé piszkálnia Pokorninak, de a 40. percben már tehetetlen volt, Károly beadását a hosszú érkező Gál vágta kapásból a hálóba (1-1).

Fordulás után sem változott a játék képe, ám az 51. percben nagyon elaludtunk hátul, egy balról érkező beadásnál Szalai Gábort előzte meg Szepessy, és a jobb alsóba fejelt (1-2). A kapott gól után is maradt a kecskeméti nyomás, Károly szabadrúgása azonban fölé ment, majd Jakab átlövését tolta fölé Pokorni, aki aztán Lukács kapáslövését is megfogta. Az 58. percben nagyot hibáztunk hátul, egy ártalmatlan szituációban nem tudtunk tisztázni, de Novák szerencsére csak a kapufát találta el. Ezek a zavar percei voltak, mert pillanatokkal ezután Szepessy lövésébe kellett belevetődnünk az ötösön. A 61. percben közel álltunk az egyenlítéshez, de Károly kapáslövését egy védő vágta ki a kapu torkából. A 64. percben már sikerült egyenlíteni, nem is akármilyen góllal, a lecsorgó labdát Gál ollózta a kapuba (2-2). Az utolsó húsz percben sem maradtunk események nélkül, a 70. percben Kesztyűs lőtt távolról, de Mészáros védett, majd a másik oldalon Lukács tekerése ment el a bal kapufa mellett. A 78. percben egy pillanatra azt hihettük, megvan a vezetés, de Asztalos fejesgólját les miatt nem adták meg. Az utolsó percekben mindent megtettünk, hogy valahogy begyötörjünk egy gólt, de Tóth első fejese célt tévesztett, a másodikat pedig Pokorni fogta meg.

KTE HUFBAU – Dunaújváros 2-2 (1-1)

NBIII. közép csoport, 13. forduló

KTE: Mészáros – Puskás, Gál, Szalai G. – Tóth, Károly, Asztalos, Constantinescu, Jakab – Kerekes, Lukács.

Dunaújváros: Pokorni - Barta, Lakatos, Markovics, Báló, Novák Zs., Dorogi, Vadász, Szepessy, Kesztyűs, Hompót.

Gól: Gál (40., 63.) ill. Novák (31.), Szepessy (51.)

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Az első félidő úgy kezdődött, ahogy azt elterveztük, nyomást helyeztünk az ellenfélre, volt három-négy olyan helyzetünk, amiből gólt kellett volna rúgni. Ehelyett egy könnyű labdavesztésből kaptunk egy kontrát és egy gólt. Az első félidő végén egy szép variációból sikerült egyenlítenünk, de sajnos a második félidő elején megint kaptunk egy olyan gólt, amit még nekem is vissza kell néznem. Ezúttal háromvédős rendszerben kényszerültünk játszani, mivel három alapemberem is hiányzott hátul, ezt az űrt ma úgy tűnik, nem tudtuk betölteni. Rengeteget melóztak ezzel együtt a játékosok, nem csoda, hogy néhányan kicsit elfogytak a végére. Nagyon sajnálom, hogy 2-2 után nem sikerült győzni, de összességében igazságos eredmény született.

Jakab Elek (Dunaújváros): Egy jó csapat otthonában léptünk pályára, ahol értékes döntetlent értünk el. Akár a győzelem is benne lehetett volna a meccsbe, vezetésünknél nagy helyzetet is elhibáztunk, de nem lehetek elégedetlen. Nekünk nagyon kellett figyelnünk arra, hogy a Kecskemét támadó taktikáját hogyan tudjuk lelassítani, megállítani őket. Voltak olyan időszakai a mérkőzésnek, amikor ez sikerült, sőt, támadni is tudtunk. Nagyon meg vagyok elégedve a csapatommal.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók