A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nehéz szülés volt, de a végére két vállra fektettük a HFC-t

A KTE HUFBAU ellenfele a Hódmezővásárhelyi FC volt a bajnokság 25. fordulójában. A mérkőzés végig hatalmas kecskeméti fölényben telt, mely végül a hajrában érett gólokká.

A papírformának megfelelően hazai kezdeményezéssel indult a találkozó, és az gyorsan kirajzolódott, hogy a vendégek elsősorban a védekezésre fognak berendezkedni, várva a kontrák adta lehetőségekre. Az első helyzetre kilenc percet kellett várni, ekkor szép akció végén Tóth lőhetett néhány méterről, de nem találta el jól a labdát, így a kaput sem. A vendégek jól védekeztek, de a 21. percben újabb nagy sanszunk adódott, ekkor Puskás beadását Károly csúsztatta kapura, de Weszelovszkyról szögletre pattant a labda. A 24. percben ismét Károly próbálkozhatott, szabadrúgása centikkel kerülte a bal alsót. Továbbra is nyomtunk, a vendégek maximum felívelésekkel jutottak el nagy ritkán a kapunkig, de ezek veszélyt nem nagyon hordoztak magukban. A 37. percben megint Károly került helyzetbe, egy jó csel után ballal lőtt, de ez is elakadt a kapusban, ahogy rögtön a szöglet után Asztalos fejese is.

Szünet után hasonló mederben csordogált a meccs, az 53. percben megint Asztalos fejelhetett, ezúttal Tóth beadását csúsztatta mellé. A 67. percben fordított szereposztásban Asztalos készítette már le a labdát Tóthnak, aki 16 méterről centikkel tekert a léc fölé, nagyon közel járva már a gólhoz. A folytatásban sem maradtak el a kecskeméti támadások, végig nyomás alatt sikerült tartani a vásárhelyi kaput, aminek a 75. percben meg is lett az eredménye: Jakab indult befelé balról, majd jobbal a jobb alsóba lőtt 16 méterről (1-0). Ahogy az borítékolható volt, ezután ki kellett nyílnia a vendégeknek, így azonnal több sanszunk akadt, Vágó például két ígéretes lövéssel is jelentkezett, de az első levágódott, majd a másodikat a kapus hárította. A végeredmény a 87. percben alakult ki újabb gólunk után, amikor Nagy tekert középre, beadását Tóth csúsztatta a hálóba (2-0).

KTE HUFBAU – Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (0-0)

NBIII. közép csoport, 25. forduló

KTE: Mészáros – Puskás G., Gál, Koszó, Grünvald – Ludasi (Nagy 46.), Vágó (Szalai G. 90.) – Tóth, Károly (Lukács 76.), Jakab – Asztalos (Constantinescu 67.)

HFC: Weszelovszky – Zahorán, Huszár, Gyürki, Váradi, Bata (Győrfi 90.), Orovecz (Mezei 60.), Orosz (Molnár 80.), Katona (Gyüre 80.), Tapiska (Kemény 90.), Rau.

Gól: Jakab (75.), Tóth (87.)

Sárga lap: Károly, Vágó ill. Zahorán, Gyürki, Katona.

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): - Készültünk arra, hogy ez egy ilyen meccs lesz, tudtuk, hogy a Vásárhely egy jól szervezett csapat. Így is történt, ha kellett, akkor 11 emberrel védekeztek, de ezzel együtt is adódott három nagy helyzetünk az első félidőben, gólra viszont egyiket sem sikerült váltani. Szerintem végig uraltuk a mérkőzést, türelmesek voltunk, ennek a 75. percben meg is lett a gyümölcse. A célunk az volt, hogy minél korábban találjunk be, hiszen ezzel számítani lehetett arra is, hogy kinyílik ellenfelünk. A gólra ugyan többet kellett várni, de ezután ki is jöttek valóban, amiből sikerült megrúgnunk a másodikat is, sőt, a végén akár újabb gólt szerezhettünk volna.

Kandó Róbert (HFC): - Sajnos a tisztes helytállásért nem jár pont. Szomorúak vagyunk természetesen, hiszen reménykedtünk egy pontocskában, amit esetleg el tudunk csenni innen Kecskemétről. Sajnos elkövettünk két egyéni hibát a végén, ami már vélhetően a fáradtságból, illetve a dekoncentráltságból jött, hiszen folyamatosan nagy nyomás alatt voltunk, végig a Kecskemét birtokolta a labdát. Ami nekem inkább csalódás, hogy a kontráink nem olyanok voltak, mint amire előzetesen számítottunk, ezen mindenképpen javítanunk kell. Sok időnk nincs szomorkodni, mert három nap múlva újabb meccs vár ránk, ami számunkra hatpontos derbi lesz a Vác ellen.

A KTE HUFBAU legközelebb március 27-én (szombaton) a Majos vendége lesz 15:00-kor. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók