A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nagykőrösön láttak minket vendégül

NB I-es gárdánk kedden gálameccset játszott a szomszédos Nagykőrösön, ahol a helyi, vármegyei negyedosztályú együttes vendégei voltunk. Szabó István csapata jó hangulatú, sok nézőt vonzó találkozón tudott nyerni.

A meghívás apropóját az is adta a két város közelsége mellett, hogy a két tréner, Márton Tibor és Szabó István nagyon régi barátok, korábban csapattársak is voltak Kecskeméten, így nagy örömmel fogadtuk el a lehetőséget. Voltak más kapcsolódási pontok is, hiszen masszőrünk, Huber Bálint testvérével, Dániellel találkozott, aki a hazaiak színeiben pályára is lépett.

Huber Bálint és Huber Dániel is összeállt egy közös képre a meccs után

A találkozón természetesen gyorsan kijött az, hogy a legmagasabb és a legalacsonyabb osztályban szereplő gárdák csaptak össze. Az első gólra nem kellett sokat várni, Szendrei már a negyedik percben bevette a nagykőrösi kaput, majd a folytatásban is sorjáztak a helyzetek. Alig negyedóra után Pálinkás és Kiss révén már három volt a különbség, majd a szünetig még sorrendben Kiss, Szendrei, Kiss és Pálinkás is eredményes volt, így 0-7-nél pihenhettek meg rövid időre felek. A második játékrészben Szabó István többet is változtatott, a frissesség pedig még egy lendületet adott játékosainknak, akik végig nagy elánnal futballoztak, ezzel is megtisztelve az ellenfelet. A két együttes között végül 17 gólt volt a különbség, Kiss Bence négy, Artner Dávid és Kovács Kolos három-három gólig jutottak összességégben, de ami a lényeg, hogy a kilátogató közönség jól érezhette magát.

A rendezők finom vacsorával lepték meg csapatunkat a meccset követően, amit a két klub játékosai és vezetői közösen fogyasztottak el jó hangulatban. A nagykőrösieknek ezúton is köszönjük a kitűnő vendéglátást, egyben sok sikert is kívánunk nekik céljaik eléréséhez!

Sok embert mozgatott meg a gálameccs, Kecskemétről is többen érkeztek

MozGo–Nagykőrös – Kecskeméti TE 0-17 (0-7)

Nagykőrös, 500 néző.

Nagykőrös: Rónaszéki – Rákóczi, Huber, Szebeni, Kármán – Kovács N., Gulyás T., Laczkó, Kovács Sz. – Szabovik, Boros G. Csere: Forró N., Kása Márk, Tulipánt, Forró B., Balog, Szakter, Zsíros, Bene, Lovas, Bakos, Ale, Hoffer. Vezetőedző: Márton Tibor

KTE: Fadgyas – Nagy O. (Artner, a szünetben.), Szabó A., Belényesi (Vágó, a szünetben), Katona L., Zeke (Leoni, a szünetben) – Zsótér, Meszhi (Szuhodovszki, a szünetben), Kiss B. – Szendrei (Kovács K., a szünetben), Pálinkás (Tóth B., a szünetben). Vezetőedző: Szabó István

Gól: Szendrei (4., 25.), Pálinkás (11., 30.), Kiss B. (15., 22., 26., 51.), Kovács K. (36., 40., 54.), Szuhodovszki (45.), Artner (47., 55., 60.), Tóth B. (48.), Zsótér (57.)

Márton Tibor, a Nagykőrös vezetőedzője: – Ez a meccs azért is volt fontos és örömteli számunkra, mert szerettük volna, hogy játékosaink megtapasztalhassák az igazi profizmust közelről is, egyben lássák azt, hogy hol tartunk mi. Viccesen mondhatom azt is, hogy látták azt, hogy hova szeretnénk, ha egyszer eljutnának. Nagyon nagy öröm számunkra, hogy nagyjából 150-160 gyermek futballozik nálunk, miattuk is fontos volt az, hogy itt volt egy NB I-es csapat, ez plusz motivációt adhat majd nekik. Le a kalappal a KTE előtt, köszöntettel tartozunk a vezetőségnek, a játékosoknak, és persze Szabó István barátomnak is, hogy kívánságunkat teljesítették.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Jött ez a lehetőség barátomon, Márton Tibin keresztül, aminek örömmel tettünk eleget. Hétfőn volt egy átmozgató edzésünk, kedd délelőtt egy kemény kondi, emellé még belefért ez a kétszer harminc perces játék. Örülök, hogy eljöttünk, hiszen fontos számunkra, hogy a közeli településeken is megmutassuk magunkat, ha arra adódik lehetőség és belefér a programunkba. Sokan kijöttek, látva a szurkolók reakcióit és szeretetét, megérte ezt a meccset megszervezni. Fontos az is, hogy komolyan vettük a játékot, hiszen ezzel tiszteljük meg ellenfelünket. Gyorsan és kombinatívan futballoztunk, sok gólt lőttünk. Szerdától folytatódik a munka, pénteken a BVSC elleni felkészülési mérkőzéssel zárjuk majd ezt a hetet. Utána tudunk egy kis plusz pihenőt adni, de akik kevesebbet játszottak, azoknak az NB III-ban lehet majd még feladata.

Szabó István és Márton Tibor

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók