A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nagy Krisztián: A legnagyobb szurkolója vagyok most a csapatnak

Nagy Krisztián még a Tiszakécske elleni edzőmeccsen szenvedett térdszalag szakadást egy szeptemberi felkészülési mérkőzésen. Már akkor tudni lehetett, hogy játékosunkra hosszú hónapokig nem számíthat a szakmai stáb, azóta pedig túlesett a műtéten is. Egy dolog biztos, amit tud, most is meg fog tenni a csapatért.

– A diagnózis után az első nap az természetesen nem volt könnyű, de utána feldolgoztam magamban a történteket. Tudtam mi vár rám, így ahogy teltek a napok, készítettem magam lelkileg a műtétre, illetve arra is, hogy utána szépen folyamatosan haladjak a felépülés felé. Megmondom őszintén, az évek során már megedzett a futball, aminek köszönhetően fejben rendre is tettem magam. Erre a sérülésre is most úgy tekintek, mint egy feladatra, amit meg kell oldani. Megéltem hatalmas sikereket, nagy csalódásokat is a klubjaimmal a múltban, kis túlzással mondhatom azt, engem már nem tud megrázni semmi sem, ez a sérülés legalábbis biztosan nem. Úgy állok ezekhez a hónapokhoz, hogy fel fogok épülni és erősebb leszek, mint bármikor – mondta Nagy Krisztián.

Az első kontrollon már túl is van játékosunk, aki a mankót is eldobhatta. Mostantól előre meghatározott program szerint halad a felépülés felé.

– Jól vagyok, az első kontrollon meg is dicsértek. Szerencsére a mankót sem kell már használnom. Három hetes lépcsők vannak most meghatározva, ezekben különböző célokat kell teljesítenem, lépcsőfokról lépcsőfokra haladva. Ezt kell követnem, és amennyiben az adott ciklusok végén a doktor úr elégedett lesz, úgy haladhatunk tovább – mondta Nagy Krisztián a felépülés kapcsán.

Nikitscher Tamás még nyáron jutott sajnos hasonló sorsa, az ő rehabilitációja is jól halad. Különösen nagy segítség most ez is Nagy Krisztiánnak, hiszen egyrészt nem egyedül kell csinálnia az egyéni munkát, másrészt tanácsot is bármikor tud kérni.

– Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Nikitscher Tomi is hasonló cipőben jár, ráadásul valamivel korábban sérült meg, így előttem tart már a lépésekben. Tudok és szoktam is tőle kérdezni, illetve tanácsokat is kapok tőle a tapasztalatai alapján. Nagyon jó kezekben vagyunk egyébként a klubon belül is, a gyógytornászok és az egészségügyi stáb mindenben támogatnak minket, ahogy a klub, a szakmai stáb és a csapattársak is. Nem szeretnék megfeledkezni a drukkerekről sem, nagyon sok jó szót és üzenetet kaptam tőlük eddig is, ez is sok erőt ad a felépüléshez – tette hozzá Nagy Krisztián.

Nehéz természetesen kívülről nézni a társakat, de egy dolog biztos, amit a pályán kívülről meg lehet tenni a csapatért, azt meg fogja tenni játékosunk ezután is.

– A feladatom természetesen most az, hogy minden utasítást betartsak a minél gyorsabb felépülés érekében. Ugyanakkor természetesen igyekszem most is szerves része lenni a csapatnak, segíteni a társakat kívülről. Folyamatosan követem az eseményeket, talán mondhatom azt is, hogy Banó-Szabó Bencével és Nikitscher Tomival mi vagyunk jelenleg a legnagyobb szurkolói a srácoknak. Igyekszünk kívülről segíteni, amiben csak tudunk, ez így lesz egészen addig, amíg vissza nem térhetünk a többiek közé – mondta Nagy Krisztián.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók