A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Nagy hátrányba kerültünk Újpesten, amit már nem tudtunk leldolgozni

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában csapatunk az Újpest FC vendége volt. Két teljesen ellentétes arcát mutatta Szabó István együttese, hiszen nagy hátrányt összeszedve is közel járt ahhoz, hogy a végén akár csodát tegyen. Ez végül elmaradt.

Szabó István csupán egy helyen változtatott a Paks elleni találkozóhoz képest, Horváth helyett Zsótér kezdett ezúttal. A 3. percben máris adódott egy sansz a gólszerzésre, Leoni szerzett labdát, majd távolról lőtt is, kevéssel a jobb felső fölé. A folytatásban az Újpest helyzetére, sőt góljára sem kellett sajnos sokat várni, ugyanis ártalmatlan helyzetben eladtuk a labdát a félpályánál, Csoboth pedig egyből beindult, végül jó labdát is kapott, és ballal a hosszú alsóba passzolt (1-0). A 16. percben könnyen jöhetett volna az egyenlítés, Tóth passzolt vissza laposan az alapvonalról az érkező Zsótér elé, aki jobbal viszont rosszul találta el a labdát, így nem talált kaput. A 18. percben Leoni tekert középre, Tóth fejelt, de ebben nem volt erő, így simán fogta Banai. Sokáig csordogált inkább ezután a meccs, aztán a 32. percben Tamás elé került a labda jó 30 méterre a kaputól, mivel nem állt előtte ember, lőtt is, egyenesen a jobb felsőbe (2-0). A félidő hajrájában még Ambrose próbált meg sokadik alkalommal megugrani, de előbb Szalai szerelte, majd ismétlését Varga ütötte ki.

Hiába cserélt a szünetben hármat is Szabó István, borzalmasan kezdődött a második félidő. A 47. percben Vágót szerelte le Tajti, aki aztán 16 méterről a jobb alsóba lőtt (3-0). Nem értek ezzel véget a megpróbáltatások, ugyanis két perc alatt kétszer is jól játszotta be a jobb oldalt az Újpest, előbb Pauljevic beadását Ambrose vágta a léc alá (4-0), majd egy perccel később Csoboth is kitűnően érkezett egy beadásra, és bevetődve a hálóba sodorta a labdát (5-0). Az 57. percben sikerült kozmetikázni az eredményen, Szuhodovszki szögletét Szalai bólintotta a kapu jobb oldalába (5-1). Jó hatással volt szépítés az önbizalomra, ugyanis három perccel később Szuhodovszki gondolt egyet 28 méterről, majd hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe (5-2). A hirtelen eső rengeteg gól után is akadtak lehetőségek, egy szöglet után Hall lőtt mellé, majd Mack átlövését Varga paskolta ki a bal alsóból a 68. percben. Bő negyedórával a vége előtt a kecskeméti gól is benne volt a levegőben, de Leoni beadását Horváth rosszul találta el, majd egy perccel később Szűcs sem találta el a kaput. A 85. percben aztán már csak jött a gól, Szuhodovszki második szögletét rúgta be nagyon jól, ezt Vágó bólintotta a kapuba (5-3). Benne volt a levegőben az is, hogy akár az egyenlítésért is közdhetünk a legvégén, azonban Banai a 91. percben bravúrral védte Horváth lövését, majd Szendrei ismétlését a gólvonalról vágták ki. Az utolsó lehetőség Leoni előtt adódott, aki 18 méterről célozta meg a kaput, de ezt is kiütötte az újpesti portás, így maradt az 5-3.

Újpest FC – Kecskeméti TE 5-3 (2-0)

Szusza Ferenc Stadion, 5732 néző. V: Bognár T. (Kóbor, Csatári)

Újpest: Banai – Pauljevic, Kosanovic, Hall, Tamás – Onovo, Tajti (Jürgens 93.), Mack (Fehér Cs. 93.) – Csoboth, Ambrose (Ganea 76.), Kiss T. (Mörschel 76.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

KTE: Varga B. – Szabó A. (Nagy O. 75.), Belényesi, Szalai G. – Májer (Szűcs 46.), Vágó L., Meszhi (Kiss B. 46.), Leoni – Szuhodovszki, Zsótér (Horváth K. 46.) – Tóth B. (Szendrei 58.) Vezetőedző: Szabó István

Gól: Csoboth (5., 52.), Tamás (32.), Tajti (47.), Onovo (51.) ill. Szalai (57.), Szuhodovszki (60.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók