A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Megvan az első siker idegenben, nyertünk Kisvárdán

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Kisvárda Master Good vendégeként lépett pályára csapatunk. Szabó István és játékosai sokat tettek azért, hogy megszerezzék első pontjaikat idegenben, ami végül össze is jött.

Már a mérkőzés is érdekesen indult el, ugyanis a bemelegítés alatt megsérült a hazai kapus, Petkovic, aki helyett Kovács ugrott így be a padról az utolsó pillanatokban. A Kisvárda már az elején is inkább a kontrákra rendezkedett be, és a 8. percben máris siker koronázta törekvésüket, egy formás akciót vezettek a hazaiak, melynek végén Melnyik ívelt a hosszúra jobbról, Ilievszki aztán közelről a kapuba fejelt (1-0). A folytatásban nagy kecskeméti labdabirtoklási fölény jellemezte a meccset, a hazaiak sok esetben a saját térfelük közepéig húzódtak vissza. Sok pontrúgást lőttünk a kapujuk elé, de a kisvárdai védelem jól állt a lábán. Az első lövést a 28. percben jegyezhettük fel, egy balról belőtt labda a hosszún Szűcsöt találta meg, aki 16 méterről lőtt fölé. A félidő hajrájában egyre masszívabb lett a nyomás a kisvárdai kapun, sorra jöttek a szögletek is. A hosszabbításban aztán az előre húzódó Leoni tolta volna el a szabad labdát, ez sikerült is neki, Ötvös viszont megrúgta. Berke játékvezető előbb kifelé ítélt szabadrúgást, de a videóbírót segítségül hívva végül büntetőt adott teljesen jogosan. A labda mögé Horváth állt, aki nem is hibázott (1-1).

Szünetben Szabó István változtatott, Májer jött be Szabó helyett. Hasonló mederben csordogált a meccs, az első lövés végül Nikolové lett, aki egy kipattanó labdát lőtt mellé kapásból. Egy perccel később Zsótértól érkezett a válasz, de távolról ő is célt tévesztett. Az 59. percben Balogh fogta meg a pozíciót, fordulásból lőtt is, a hosszú felső fölé. A Kisvárda bátrabb volt, de a vezetést mégis sikerült megszereznünk a 68. percben. Horváth tekert be egy szögletet, amit Belényesi csúsztatott vissza középre, Vágó pedig kapásból a kapuba is lőtt (1-2). Az utolsó negyedórában a Kisvárda nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, többször is kinyíltak, amiből sok ígéretes, létszámfölényes kontra lehetőség adódhatott volna, ezeket azonban pontatlanul oldottuk meg. A hajrához érve tumultus jelenteket is kialakultak egy-egy pontrúgás után kapunk előtt, azonban rendre tisztáztunk, így megszereztük első pontjainkat idegenben a bajnokságban.

Kisvárda Master Good – Kecskeméti TE 1-2 (1-1)

Kisvárda, 2141 néző. V: Berke (Márkus, Berényi)

Kisvárda: Kovács M. – Melnyik, Stefan (Camaj 68.), Jovicic, Széles, Alic (Körmendi 90.) – Cipetic, Nikolov (Lucas 81.), Ötvös – Ilievszki (Vida 81.), Balogh N. (Makowski 68.). Vezetőedző: Feczkó Tamás

KTE: Varga B. – Szűcs K., Szabó A. (Májer 46.), Belényesi, Szalai, Leoni – Szuhodovszki (Szendrei 78.), Vágó, Zsótér (Meszhi 54.) – Horváth K., Tóth B. (Pálinkás 64.). Vezetőedző: Szabó István

Gól: Ilievszki (8.) ill. Horváth K. (45 + 1. – büntető), Vágó (68.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók