A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Második hazai meccsünket is megnyertük, legyőztük a Fehérvárt

Az OTP Bank Liga 3. fordulójának záró mérkőzésén csapatunk a Fehérvárral csapott össze a Széktói Stadionban. Szoros mérkőzésen újabb értékes pontokat szereztünk, így két mérkőzés után hibátlanok vagyunk.  

A mérkőzés első lehetősége kecskeméti játékos előtt adódott, Nagy beadása után Kiss elől tisztáztak a fehérváriak, de Kiss ezután jól fordult le és lőhetett, de Kovács védeni tudott. A 13. percben Szalai nagyszerű keresztlabdája után Májer készítette le lövésre Nagynak, ám a kapus megint résen volt éles szögből leadott kísérleténél. Egy perccel később az első vendég lövés Schön nevéhez fűződött, jól cselezett befelé balról, de jobbal a hosszú mellé lőtt.  A félidő felénél Szuhodovszki, majd fél óra elteltével Szalai is távolról vette célba a fehérvári kaput, de egyik esetben sem született gól. A 34. percben viszont már megszereztük a vezetést, egy szöglet után Iyinbor fejese a kapufáról még kijött, a kipattanóra azonban Szalai reagált a leggyorsabban és bekotorta közelről (1-0). Az első játékrész utolsó öt percében kétszer veszélyeztetett a vendég gárda, de Christensen az oldalhálóba lőtt, míg Kodro jó szögből megeresztett lövésébe Iyinbor vetődött bele.

A második félidő is hazai helyzettel indult, Szuhodovszki fantasztikus szólója után Vágó kapáslövése szállt fölé 18 méterről. Az 57. percben Májer húzta meg a jobb szélen, beadása után Nagy fejelt kevéssel a rövid felső mellé. Fél óra volt hátra az összecsapásból, amikor Szuhodovszki a tizenhatos vonaláról tüzelt, bombája a felsőlécen csattant. Pár minutummal később megint ő volt a főszereplő, saját kapuja előterében húzott meg egy leheletfinom cselt, ezután elindult a kontra, de a támadás végén Horváth lövését védte Kovács. A fehérváriak legnagyobb esélye az egyenlítésre a 73. percben adódott, ekkor Kodro egy jobbról érkező labdát öt méterről a kapufára pofozott.  A 77. és a 85. percben is két hazai cserejátékos, Szendrei és Tóth játszott össze, utóbbi helyzet volt a nagyobb, amikor Tóth kisodródott szögből leadott lövése után a labda a kapufáról jött ki. Az eredmény ezután már nem változott, maradt az 1-0.

Kecskeméti TE – Fehérvár FC 1–0 (1–0)

Kecskemét, 3784 néző, Vezette: Erdős József (Szert Balázs, Huszár Balázs)

KTE: Varga B. – Májer (Szűcs 81.), Iyinbor, Belényesi, Szalai, Leoni – Szuhodovszki, Vágó (Meszhi 62.) – Kiss B. (Horváth 62.), Nagy K. (Szendrei 74.) – Pálinkás (Tóth B. 74.). Vezetőedző: Szabó István

Fehérvár: Kovács D. – Csongvai (Fiola 88.), Serafimov, Spandler, Zeke (Szabó L. 75.) – Flores, Christensen – Kastrati (Karamoko 55.), Katona M. (Kalmár 55.), Schön (Pető 55.) – Kodro. Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Gólszerző: Szalai (34.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók