A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Májer Milán: Nem vagyok az a típus, aki elbízná magát

Májer Milán a téli átigazolási időszak hajrájában csatlakozott az előző idényben keretünkhöz, és tavasszal jobbára még csereként számolt vele a szakmai stáb. Az eddigi három tétmeccsen azonban folyamatosan kezdő volt, amit a Kisvárda ellen kettő gólpassz formájában is meghálált.

– Kecskeméti színekben ez volt a legeredményesebb meccsed, de hol helyezed el eddigi NB I-es karriered során?

– Eredményesség szempontjából ez volt talán a legjobb, de volt már olyan, amikor játékban jobbnak éreztem magam. A két gólpassz persze nagyon boldoggá tesz, hozzá tudtam tenni ezáltal a csapat győzelméhez elég sokat. Ettől függetlenül ugyanúgy koncentrálni kell már a következő feladatokra, szép dolgot vittem véghez, de nem akarok ezzel megelégedni, dolgozom tovább keményen.

– Túlvagy az 50 NB I-es mérkőzésen is már, mennyire vagy az a típus, aki egy kerek jubileum után mérleget von?

– Talán magamban húztam is egy vonalat ezzel a mérkőzéssel. Ez az 50 meccs három csapat, a Honvéd, a ZTE és a KTE színeiben jött össze. Boldoggá tesz ez a szám, mert gyerekként még nehéz volt elképzelnem, hogy akár csak egy is lehet ebből. Amikor akadémista lettem a Honvédnál, akkor lépésről lépésre határoztam már meg a célokat. Üljek le a padra, cseréljenek be, aztán amikor már több meccsen is játszhattam, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy most már jó lenne elérni az 50-et is. A 100 lebeg most már a szemem előtt. Vidéki, tordasi srác vagyok, aki gyerekként a megyei csapatokat nézte, maximum a tv-ben láttam NB I-es meccseket, nem is nagyon tudtam még felfogni, mi az. Természetesen nagyon büszke vagyok arra, hogy honnan hová jutottam el. Az viszont hozzátartozik az igazsághoz, hogy ebben az 50-ben nagyon sok olyan meccs van, amin csak perceket kaptam, időtartamban tehát van még hova fejlődni.

– Erre idén nem lehet panaszod, hiszen mindhárom tétmérkőzésen a kezdőben kaptál helyet. Jobb oldali szárnyvédőként szerepelsz, ami nem teljesen idegen számodra, de taktikailag azért más, mintha újra szélsőt kellene játszanod. Hogy érzed magad ebben a szerepkörben?

– Nem vagyok az a típus, aki elbízná magát attól, hogy háromszor bekerült a kezdőcsapatba. Örülök, de azt pontosan tudom, hogy egyetlen mérkőzés sem jár ajándékba, legyen az a nemzetközi kupa, a bajnokság vagy a magyar kupa. Éppen ezért ugyanolyan keményen kell dolgoznom, ahogy eddig, mindent meg fogok tenni azért, hogy folyamatosan játszhassak. Sokszor játszottam korábban szélsőt, de az valójában a támadó feladatokról szólt. Szabó Istvánnal már a legelején megbeszéltünk mindent, ő is elmondta, hogy most első a védekezés, azt kell hiba nélkül megoldanom. Amikor ez megvan, illetve van terem és lehetőségem menni előre, akkor természetesen mehetek. Korábban sem volt soha az ilyen jellegű elvárásokkal problémám az edzőimmel, amit kértek tőlem, azt igyekeztem megvalósítani, azon felül pedig hozzátenni, ami még bennem van.

– Vasárnap jön a Fehérvár, mit kell tenni ahhoz, hogy újabb jó eredményt érjetek el?

– A Fehérvár kerete tele van kitűnő labdarúgóval, soha, egy pillanatra sem szabad őket lebecsülni. Az eredményeik nem alakultak eddig jó, de ez nem tükrözi teljes mértékben az eddig mutatott játékukat. A Ferencváros ellen kevés csapat képes fordítani 0-2 után, ebből is látszik, hogy jó ellenfélről van szó. A határozott és fegyelmezett játék mellett a kreativitásra is szükségünk lesz, nem mellesleg gólt kell rúgnunk, ha jó eredményt akarunk elérni itthon. Pozitívan készülünk tehát, de tisztában vagyunk vele, hogy milyen jó csapat a Fehérvár.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók