A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Koszovói ellenféllel kezdünk

Szerdán máris edzőmérkőzést játszik a beleki edzőtáborban csapatunk, ellenfelünk az FK Llapi lesz helyi idő szerint 16, magyar idő szerint 14 órás kezdéssel.  

Az 1932-es alapítású klub története során eddig két kupagyőzelemmel és egy szuperkupa diadallal büszkélkedhet, története talán legsikeresebb időszakában emellett stabil szereplője az élvonalnak is. A Llapi jellemzően a dobogóért küzd, és igen sokszor oda is ér, 2017 óta négyszer lett bronzérmes. A kék-fehér színeket viselő csapat a 2021-es és 2022-es kupagyőzelem után a legutóbbi idényben is harmadik lett, így zsinórban kétszer is kiléphetett a nemzetközi porondra. Az Európa Konferencia Ligában előbb az észak-macedón Shkupi, majd a montenegrói Podgorica jelentette a végállomást azonnal, a hazai döntetlenek mellett idegenben mindkét alkalommal alulmaradt Tahir Batatina együttese.

A Llapi idén is a dobogóért küzd a koszovói Szuperligában, ahol jelenleg a harmadik 34 pontjával, de ugyanennyi egységet gyűjtött eddig a második Drita is. A bajnokságot a cimvédő, az EKL-csoportkörbe is bejutó Ballkani vezeti 40 ponttal.

Keretük értékét a Transfermarkt 4.63 millió euróra taksálja, az alapvetően hazai játékosokra épülő gárdában albán, mexikói, kameruni és koszovói-német légiós is szerepel viszont. A legértékesebb futballista éppen a mexikói José Cobián és a koszovói-német Ilir Krasniqi, előbbi szélső támadó, utóbbi középhátvéd.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu (fotó: KF Llapi facebook)

Média partnerek
Támogatók