A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kitűnő játékkal vertük a Puskás Akadémiát

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában a Kecskeméti TE a Puskás Akadémia vendége volt szombaton. A KTE a szezon talán legjobb játékával szerezte meg a három pontot.

Szabó István csapata bátran kezdte a találkozót, idegenben is letámadással próbálta hibára kényszeríteni a tavalyi dobogóst. Ennek ellenére az első percben rögtön nagy helyzet adódott a Puskás előtt, egy kontra végén Favorov elé került a labda, aki 18 méterről lőtt, Vargáról azonban a felsőlécre, onnan aztán a földre pattanva végül a kapus kezében kötött ki a labda, ekkor a szerencse is a vendégekkel volt. A 7. percben viszont már nem a szerencse, hanem a bátor játék kecskeméti gólt hozott, Banó-Szabó lépett be a tizenhatoson belülre jobbról, lapos beadását aztán Horváth még át is vehette, majd egy igazítás után a jobb alsóba lőtt 12 méterről (0-1). A 16. percben Nagy beadása ment el centikkel a bevetődő Tóth Barna lába előtt, majd két perccel később a kecskeméti csatár már Banó-Szabónak készítette le lövésre a labdát, ezt a kísérletet azonban Tóth Balázs másodjára magához ölelte. A 29. percben veszélyes akciót vezetett a Puskás, egy balról érkező beadást aztán Szuhodovszki vágott ki az érkezők elől, mellyel alighanem góltól mentette meg csapatát. A félidő végén megint a KTE akarata érvényesült, a 45. percben Zeke lapos beadása ment el a hosszú sarok mellett, majd nem sokkal ezután Szuhodovszki tekerését tolta fölé Tóth Balázs.

A második félidőt is nagy elánnal kezdte a KTE, Horváth Krisztofer alig három perc után Banó-Szabó passzát vágta fölé. Újabb egy perc telt csak el, és bár Tóth Balázs védte Belényesi fejesét, Banó-Szabó balról érkező beadása után Szalai érkezett tisztán a hosszún, és ballal a jobb alsóba belsőzött (0-2). Nem kellett sokat várni a harmadik lila-fehér találatra sem, Banó-Szabó harmadik gólpasszát osztotta ki, miután az egyedül kiugró Horváth szépen lőtte ki a bal sarkot passzából, megszerezve második találatát (0-3). Horváth akár a mesterhármast is megszerezhette volna, de Tóth később már védte okos tekerését. Az utolsó harminc percben a Puskás Akadémia már nem tudott változtatni a játék menetén, egyedül a 81. percben kellett nagyot védenie Varga Bencének, Puljic ziccere azonban kijött róla, majd a védők menteni tudtak. A 86. percben még egy saját nevelésű fiatal, Bodor Zoltán is debütálhatott vendég oldalon az NB I-ben, ám nemcsak neki, minden lelkes kecskeméti drukkernek örök emlék marad ez a teljesítmény, amivel a vendégek begyűjtötték a pontokat.

Puskás Akadémia – Kecskeméti TE 0-3 (0-1)

Felcsút, 1810 néző. Vezette: Derdák (Huszár, Zierkelbach)

PAFC: Tóth B. – Mezghrani, Batik, Golla, Ottewill (Bartolec 46.) – Szolnoki (van Nieff 67.), Favorov (Corbu 56.) – Plsek (Komáromi 56.), Levi, Puljic – Gruber (Posztobányi 67.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

KTE: Varga B. – Nagy K. (Katona M. 76.), Szabó A., Belényesi, Szalai, Zeke – Szuhodovszki, Vágó (Bodor 86.), Banó-Szabó (Katona B. 68.) – Horváth K. (Meszhi 76.), Tóth B. (Májer 68.) Vezetőedző: Szabó István  

Gól: Horváth (6., 55.), Szalai (50.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók