A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kettős kötődések is lesznek a rangadón

Szombaton 19:30-kor a Ferencváros lesz csapatunk ellenfele a Széktói Stadionban, és a mérkőzés kapcsán érdemes áttekinteni, kik is játszottak már mindkét csapatban a két klub jelenlegi keretéből. 

Varga Ádám jól védett idegenben az FTC ellen

Több játékos pályafutásában is megtalálható mindkét klub, mint közös pont, közülük kiemelkedik Botka Endre, aki a magyar válogatottal a legutóbbi Európa-bajnokságot is megjárta, összesen 21 meccsen viselhette már a címeres mezt. A már 28 esztendős védő 2014 őszén még fiatalon, pályafutása elején a Honvéd kölcsönjátékosaként töltött el fél szezont lila-fehérben, azonnal alapember lett és 15 bajnoki mérkőzésen lépett pályára kezdőként, melyeken egy gólt jegyzett. Kitűnő teljesítményt nyújtott, így télen a Honvéd vissza is rendelte, az utóbbi hat és fél szezont az FTC-ben töltötte már. Érdekesség, hogy első kecskeméti meccsét éppen az Ferencváros ellen játszotta a kitűnő védő a Széktói Stadionban.

Gera Zoltán és Botka Endre még egymás ellen

Kecskeméti oldalon is megvan a ferencvárosi kötődés, hiszen Katona Bálint már második éve futballozik kölcsönben Kecskeméten, míg Katona Máté és Varga Ádám tavaly nyáron érkeztek a zöld-fehérektől. Közülük Katona Bálint és Varga Ádám is pályára lépett idén már az FTC ellen, utóbbi a Groupama Arénában védett kitűnően legutóbb 1-1-es döntetlenünk alkalmával. Katona Bálint kupameccsen, Varga Ádám bajnokin is bemutatkozott korábban már ellenfelünk színeiben, Katona Máté azonban egy sérülés miatt végül nem tudott.

Katona Bálint az őszi meccsen

Nem mehetünk el klubigazgatónk, Czéh László neve mellett sem, aki 1995-ben mindent megnyert játékosként a Ferencvárossal, a bajnoki cím mellett a kupát és a szuperkupát is magasba emelhette, mielőtt légiósnak állt volna. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók